Akzo Nobel

Akzo Nobel benoemt nieuwe General Manager van Car Refinishes

Arnhem, 12 maart 2004 Akzo Nobel heeft bekendgemaakt dat Rinus Rooseboom (57), momenteel Senior Group Director Coatings, per 1 april 2004 wordt benoemd tot General Manager van de business unit Car Refinishes. Hij volgt Cor de Grauw (54) op die leiding gaat geven aan de nieuwe business unit Nobilas.

De heer Rooseboom, afgestudeerd bedrijfseconoom aan de Rijksuniversiteit Groningen en registeraccountant, startte zijn carrière bij Akzo Nobel bij het voormalige Enka in 1970. Na een aantal jaren van bedrijfseconomische functies is hij in 1983 benoemd tot General Manager van Koninklijke Talens. In 1986 werd de heer Rooseboom Executive Vice-President van de Directie van Akzos coatings divisie. Na de acquisitie van Nobel in 1994 is hij benoemd tot General Manager van de Decorative Coatings South business unit. Voor de duur van 14 jaar heeft de heer Rooseboom succesvol de uitbreiding gestimuleerd van Akzo Nobels activiteiten op het gebied van decoratieve verven in West-Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en het Verre Oosten.

In 2000 is hij benoemd tot Senior Group Director Coatings met speciale verantwoordelijkheid op groepsniveau voor Technology and Engineering, Health, Safety and Environmental Affairs, Information Management, Research & Development, en Purchasing. Gedurende deze periode is hij uitermate behulpzaam geweest in het stroomlijnen van de portefeuille en het verbeteren van het resultaat van Coatings.

Internet: www.akzonobel.nl; www.carrefinishes.com Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343