Politie Friesland

Politieberichten van 11/03 (13.00 uur) t/m 12/03 (07.00 uur)

Fryslân 12-03-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie vai telefoonnummer (0900) 88 44.

Leeuwarden: winkeldiefstal
De politie heeft donderdag rond 12.00 uur in een supermarkt aan de Schrans een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man had geprobeerd een scheerapparaat weg te nemen. Een 35-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie heeft donderdag rond 14.05 uur aan de Emmakade een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De vrouw was in het bezit van twee bolletjes cocaïne. Na verhoor op het politiebureau is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Dokkum: aanhouding verdachte
De politie heeft donderdag rond 13.30 uur aan de Harddraversdyk een 44-jarige automobilist uit Brasschaat (Belgie) aangehouden. De verdahcte werd aangehouden omdat tijdens een routinecontrole bleek dat de auto van de verdachte was verduisterd. Tijdens fouillering trof de politie een geladen pistool aan. De auto en het wapen zijn in beslaggenomen. Op het bureau verklaarde de verdachte dat hij de auto bij een leasebedrijf had verworven en op een gegeven moment niet meer kon voldoen aan de financiële verplichting. De verdachte ging er vanuit dat de auto op een gegeven moment wel zou worden opgehaald. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: bromfietscontrole
De politie heeft donderdag tussen 07.00 uur en 14.00 uur samen met de Marechaussee een bromfietscontrole gehouden. De controles werden gehouden op de Mr. P.J. Troelstraweg, de Eenhoorn en de Arendstuin. In totaal constateerde de politie 37 overtredingen. De overtredingen hadden betrekking op het vermogen van de bromfiets, geluid, conditie van de banden en bezit van een bromfietscertificaat.

Beetsterzwaag: onder invloed
De politie heeft donderdag rond 14.30 uur een 60-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man liep erg dronken over straat en verstoorde de orde. De politie heeft de man aangehouden aan de Hoofdstraat. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Oldeholtpade: verkeerscontrole
De politie heeft donderdag tussen 08.30 uur en 15.00 uur samen met de Douane en de Inspectie Verkeer en Waterstaat een controle gehouden. Bestelwagens en aanhangwagens werden gecontroleerd op onder andere belading, kenteken en milieu. Tussen 09.00 uur en 12.00 uur is gecontroleerd langs de A32 op de parkeerplaats Dorpshellen en De Weeren. In totaal zijn hier 51 voertuigen gecontroleerd en werden 10 overtredingen geconstateerd, onder andere uitstekende lading, overbelading en verlopen APK. Van 13.00 uur tot 15.00 uur werd gecontroleerd langs de A7, ter hoogte van Terwispel op de parkeerplaats De Walden en de Vonken. Hier werden in totaal 40 voertuigen gecontroleerd en 8 overtredingen geconstateerd, onder andere het niet hebben van een Eurovignet, lange lading, onvoldoende afstand houden.

Bolsward: aanhouding verdachte
De politie heeft donderdag rond 20.15 uur een 49-jarige inwoner van Bolsward aangehouden in een horecagelegenheid aan de Stadsstreng. De man viel klanten lastig, was onder invloed van alcohol en was vervelend. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en ingesloten.

Snakkerburen: inbraak woning
Bij een inbraak in een woning aan de Oan e Dyk zijn drie mobiele telefoons, een computer en een DVD-speler weggenomen. De inbraak vond donderdag plaats tussen 08.15 uur en 17.50 uur. Hoe de inbreker(s) binnen zijn gekomen is niet duidelijk. Een 28-jarige inwoonster van Snakkerburen deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 18.00 uur en 19.45 uur is aan de Dotingastate ingebroken in een woning. De inbreker(s) kwamen binnen door een raam te forceren. Een laptop en een digitale camera zijn weggenomen. Een 45-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: aanrijding
Donderdag rond 22.10 uur is een 53-jarige inwoner van Leeuwarden gewond geraakt bij een aanrijding. De aanrijding vond plaats op de Oosterkade ter hoogte van de Vlietsterbrug. De fietser werd aangereden door een 55-jarige automobilist uit Wergea. Nadat de automobilist had aangegeven dat de aanrijding wel wat mee viel, ging hij er vandoor. De politie kon de man, met behulp van het kenteken aanhouden, in een woning aan de Turfskipper in Wergea. Op het politiebureau bleek de verdachte onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 730 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Buitenpost: aanrijding met letsel
Een 26-jarige automobilist uit Harkema is donderdag rond 21.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Lauwersmeerweg. De automobilist reed in zuidelijke richting en haalde even na het viaduct twee autos in. Tijdens het inhalen reed hij op de linkerrijbaan. Op datzelfde moment kwam hem een auto tegemoet die moest uitwijken voor de automobilist uit Harkema. De bestuurder uit Harkema reed vervolgens de berm in, schoot over een sloot, reed weer in een stuk berm en en kwam uiteindelijk op de Parallelweg tot stilstand. De man verklaarde onder invloed van cannabis te zijn. Een ambulance bracht de man naar het ziekenhuis in Drachten. Hier werd ook een bloedonderzoek gedaan om vast te stellen of de bestuurder onder invloed verkeerde.

Harlingen: aanhouding verdachte
De politie heeft vrijdag rond 01.00 uur een 19-jarige inwoner van Harlingen aangehouden. De man had een afvalcontainer in brand gestoken aan de Joost van den Vondelstraat. De man is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. Een 32-jarige vrouw uit Harlingen deed aangifte van vernieling.

Heerenveen: woningbrand
De politie heeft vrijdagnacht geassisteerd bij een brand aan de Hiddengastraat. Drie vrouwen zijn per ambulance voor controle naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. De brandweer bluste de brand. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet duidelijk. Vandaag zal de politie technisch onderzoek doen.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Sneek, Leeuwarderweg, vrijdag 00.10 uur, 29-jarige automobilist uit Sneek, 325 ug/l, rijverbod van twee uren.

Sneek, Worp Tjaardastraat, vrijdag 00.50 uur, 36-jarige automobilist uit Sneek, 415 ug/l, rijverbod van drie uren.

Sneek, Lemmerweg, vrijdag rond 01.10 uur, 29-jarige automobilist uit Sneek, 560 ug/l, rijverbod van zes uren.