Eemland zuid, 09.10 uur

Utrecht 12-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Te diep in het glaasje gekeken

AMERSFOORT Op donderdagavond11 maart en de daaropvolgende nacht werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 21.15 uur zagen politiemensen dat een automobilist op de Groningerstraat in strijd met een geslotenverklaring de straat in reed. Hij kreeg een stopteken en toen de politiemensen een bekeuring uitschreven, constateerden zij dat de automobilist naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken en de man, 40 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 755 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 01.30 uur reed een automobilist achter een bestelbusje. Hij had sterk het idee dat de bestuurder zwaar onder invloed was en belde de politie. Politiemensen controleerden op de Birkstraat de betrokken bestuurder, een 44-jarige man uit s Graveland. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 935 ug/l, ruim vier keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. Tevens bleek de man in het geheel geen rijbewijs te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs.

Openbare dronkenschap

AMERSFOORT Op donderdag 11 maart werd een fietser aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 21.40 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Balboastraat met zijn fiets was gevallen. Ter plaatse spraken de politiemensen met het slachtoffer, een 38-jarige man uit Amersfoort. Hij verklaarde door drie man van zijn fiets te zijn geslagen. Een getuige verklaarde echter dat de man gewoon met zijn fiets was gevallen. Gezien het feit dat de man kennelijk aardig wat alcoholische versnaperingen had genuttigd, was dit zeer aannemelijk. De man werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en hij bleek geen noemenswaardig letsel te hebben. De man kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap, maar gaf verschillende personalia op. Daarop werd hij aangehouden voor het opgeven van een valse naam en ingesloten in het politiebureau. Hij krijgt nu ook nog een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam.

Alcoholcontrole

LEUSDEN De politie heeft op donderdag 11 maart van 22.00 uur tot 22.45 uur een alcoholcontrole op de Randweg gehouden. Twintig bestuurders moesten een blaastest afleggen en allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.