Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 12 maart 2004

80.000 m² vastgoedontwikkeling; investeringsvolume 170 miljoen Intentieovereenkomst gemeente Purmerend en
AM voor herontwikkeling Wagenweggebied
De gemeente Purmerend en AM tekenen vandaag, 12 maart, een intentie-overeenkomst voor de herontwikkeling van het Wagenweggebied. Op deze locatie, grenzend aan het centrum, is ruimte voor circa 80.000 m² aan woningen en commercieel vastgoed. Het totale investeringsvolume bedraagt circa 170 miljoen.
Het Wagenweggebied bestrijkt circa 12 hectare en kenmerkt zich door een diversiteit aan functies, uiteenlopend van wonen tot detailhandel en overige bedrijvigheid. De gemeente Purmerend wil op deze locatie een aantrekkelijk woon- en werkmilieu creëren. In de planontwikkeling wordt rekening gehouden met voldoende aanbod voor zowel voor starters als doorstromers op de woningmarkt. Het programma zal circa 700 woningen omvatten. Tevens is sprake van het ontwikkelen en realiseren van een multifunctionele strook, met ruimte voor zowel winkels als (kleinschalige) kantoren. Prijsvraag
Voor de ontwikkeling van het centrumplan schreef de gemeente Purmerend eind 2003 een prijsvraag uit. Na een selectieprocedure is AM uit elf partijen verkozen omdat zij naast disciplines voor woning- en commercieel vastgoed-ontwikkeling beschikt over een eigen grondbedrijf, ruime expertise heeft op het vlak van integrale gebiedsontwikkeling en via T+T Design specialisten heeft voor conceptueel ontwerp. Deze multidisciplinaire aanpak sprak de gemeente erg aan. Zoals op 4 maart jl. toegelicht bij de presentatie van haar jaarcijfers, richt AM zich in haar strategie onder meer op het benutten en versterken van deze interne samenwerking voor gebiedsgerichte ontwikkelingen.
Haalbaarheidsstudie
De komende periode zal gebruikt worden om uitgangspunten en randvoorwaarden te formuleren voor een haalbare ontwikkeling van het Wagenweggebied. Hierbij zullen partijen verder inhoud geven aan de verdere samenwerking. De partijen verwachten voor de zomer de haalbaarheidsfase af te ronden.

Profiel AM
AM NV (voorheen Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De beursgenoteerde onderneming, met een omzet van 1,1 miljard en een nettoresultaat van 75 miljoen in 2003, heeft een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in uitvoering in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Portugal, Tsjechië en Groot-Brittannië. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.

Noot voor de redactie,