Openbaar Ministerie

Leeuwarden, 12 maart 2004

Beroving Dokkum opgelost met aanhouding drie verdachten

De politie Fryslân heeft met de aanhouding van drie verdachten de beroving van een 57-jarige Dokkumer in de wijk Fugellân op dinsdagavond 2 maart jl. opgelost. Een 31-jarige en een 36-jarige inwoner van Dokkum worden ervan verdacht de beroving te hebben uitgevoerd. Zij hebben het slachtoffer met een smoes uit de woning gelokt, hem op straat met een mes bedreigd en hem gedwongen zijn geld af te geven. De buit bestond uit ruim 300 euro. Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht dat de beroving op zijn aangeven is uitgevoerd. Het slachtoffer is namelijk zijn ex-schoonvader, waarvan hij wist dat deze mogelijk geld op zak zou dragen.

De 31-jarige verdachte is reeds op vrijdag 5 maart jl. aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris (rc) van de rechtbank Leeuwarden.
De rc heeft besloten om hem voor 10 dagen in bewaring te stellen. De 36-jarige man en de 29-jarige man zijn maandag 8 maart jl. aangehouden. Zij zijn donderdag 11 maart jl. voorgeleid aan de rc. De rc heeft hen eveneens voor 10 dagen in bewaring gesteld.