Ingezonden persbericht


The world's Most Entrepreneurial Public Relations Firm

Persinformatie

Let op vet, maar niet te veel

Amsterdam, maart 2004 - Wie af wil vallen let op vet. Maar pas op: te weinig vet is ook weer niet goed. Niet voor het gewicht en niet voor hart en bloedvaten. Dat heeft recent Amerikaans onderzoek aangetoond.

Wie af wil vallen moet minder eten en meer bewegen, dat is bekend. En minder eten wil vooral zeggen: gezond eten. Veel groente, granen en fruit en weinig vette happen. Maar te weinig vet is ook weer niet goed. Want een dieet met te weinig vet is nauwelijks vol te houden. Daardoor verval je snel weer in je oude gewoontes, en komen de verloren kilo's er snel weer aan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Maar er is nog iets anders. Onderzoek heeft nu aangetoond dat te weinig vet niet goed is voor de cholesterolverhouding in je bloed. Twee groepen afvallers werden met elkaar vergeleken. De ene groep at heel mager en de andere groep volgde een matig vet dieet. Het vet was wel het goede onverzadigde vet en kwam uit pinda's en pindakaas, bekende bronnen van dit goede vet. En wat bleek? Bij de magere groep daalde het goede cholesterol en bij de pindagroep steeg dit en daalde het slechte cholesterol. En dat is precies wat we willen bewerkstelligen: weinig slecht (LDL) cholesterol en veel beschermend (HDL) cholesterol.

Wie gezond af wil vallen zorgt dus voor voldoende goede vetten in de voeding. Dan is het dieet beter vol te houden en het is nog goed voor je gezondheid ook. Een handje pinda's tussendoor kan dus best, ook als je op dieet bent!

Noot voor de redactie,