Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Persbericht

Amsterdam, 12 maart 2004

Besluiten uit de wekelijkse vergadering van het Dagelijks Bestuur

Uitlaatstroken voor honden ter discussie

Als de raadscommissie dat ook vindt, mogen honden in De Baarsjes hun behoefte voortaan alleen nog in de goot doen. Wie zijn hond elders laat poepen, is verplicht de rommel zelf op te ruimen. Op dit moment mogen honden vrij rennen (en poepen) op vijf uitlaatstroken die in 2000 zijn ingesteld, onder meer langs de Admiralengracht en de Willem de Zwijgerlaan. De uitlaatstroken zouden schoongehouden worden met speciale veegmachines. Dit blijkt onmogelijk. Het stadsdeel heeft verschillende machines getest en het blijkt dat - voorzover bekend - er geen machines bestaan die overweg kunnen met hondenpoep in gras. Handmatig schoonhouden van het gras in de uitlaatstroken vindt stadsdeelwethouder Witte Goudriaan (stadsdeelwerken) niet passend: te hoge overheidskosten voor particulier vuil. Wel wil Goudriaan extra controle. Nu al posten de milieuagenten tijdens typische hondenuitlaat uren, onder meer op het Magalhaensplein.

Informatie: Manuel Monkau, telefoon 020-5892728

Verbouwing stadsdeelkantoor

Nu het gebouw een eigenaar heeft die bereid is te investeren, kan De Baarsjes de publieksruimte en kantoorruimten opknappen. In de publieksruimte komt alle dienstverlening op één plaats, met op termijn voor alle loketten dezelfde openingstijden en hetzelfde telefoonnummer. Ook de dienstverlening van Bouw- en Woningtoezicht en van de leerplichtambtenaren komen in de publieksruimte. Alle loketten kunnen gebruikmaken van een nieuw cliëntbegeleidingssysteem. Er komen vier spreekkamers, waarvan er twee toegankelijk zijn voor mindervaliden en kinderwagens, met een speelhoekje voor kinderen. De kantoorruimtes worden alle gevestigd op de eerste twee etages, de één- en tweepersoonskamers verdwijnen, de ambtenaren gaan werken in grotere open ruimtes die uitnodigen tot samenwerking. De projectkosten worden betaald uit het voorbereidingskrediet van 550.000 euro en voor de investeringen is jaarlijks vanaf 2004 vier ton euro begroot.

Informatie: Joke Padmos, telefoon 06-20541756

Uitnodiging

Wie durft? Marokkaanse jongeren in gesprek met de politie

De Marokkaanse Raad de Baarsjes organiseert op 16 maart van 19.00 tot 22.00 uur in jongerencentrum la Rainbow een debat tussen Marokkaanse jongeren en de politie over de beelden die zij over elkaar hebben. Ook is er een forumdiscussie en een plenaire discussie onder leiding van Fatima El Atik, en een optreden van Ali B. Stadsdeelwethouder Henk Boes (Welzijn) spreekt het afsluitende woord. Adres: Van Speijkstraat 33, Amsterdam.

Informatie: Joke Padmos, telefoon 06-20541756

Uitnodiging

Mirjam Smeels spreekt met Portugese vrouwen over invloed krijgen

Op zaterdag 13 maart om 20.00 uur spreekt stadsdeelwethouder Mirjam Smeels met de Portugese vrouwen over internationale vrouwenemancipatie. Zij gaat de vrouwen oproepen actief te zijn in organisaties met invloed, zoals een stadsdeelraad. De avond is ook toegankelijk voor mannen. De vrouwen komen met een toneelstuk, gedichten en liederen, in het Portugees. In Amsterdam wonen ruim drieduizend Portugezen.

Adres: Portugese Vereniging, gebouw Zuidpool, Willem Schoutenstraat 1.

Informatie: Joke Padmos, telefoon 06-20541756

Algemene informatie: Joke Padmos, hoofd Communicatie, telefoon 06-20541756

Stadsdeel de Baarsjes
Baarsjesweg 224
Postbus 9410, 1006 AK Amsterdam
Tel. 020 - 589 27 28
Mobiel: 06 - 20 54 17 56
Mail: J.Padmos@Baarsjes.Amsterdam.nl