Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 maart 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Aanrijding onder invloed

Automobiliste rijdt in zwaar beschonken toestand over de middengeleider met verkeersbord

Rijssen

Op donderdag 11 maart omstreeks 22.18 uur wordt door een getuige de politie gebeld over een aanrijding op de kruising Nijverheidsstraat en de Morsweg. Een automobiliste was daar heel langzaam over de middengeleider voor genoemde kruising gereden waarbij ze een verkeersbord plat reed. Vervolgens reed ze langzaam verder. De politie trof de automobiliste, een 41-jarige Rijssense in haar auto in Zuna aan. Er werd bij haar alcoholgebruik geconstateerd, waarop ze is aangehouden. Ze was nog net in staat om een blaastest af te leggen. De uitslag van de ademanalyse was 2,77 o/oo. Haar rijbewijs is ingevorderd. Met een dagvaarding en een rijverbod van 16 uur kon ze het bureau verlaten. (bps: 04-02-030445)

Automobiliste bekneld na aanrijding

Automobiliste komt in frontale aanrijding met vrachtauto nadat ze de controle over haar auto kwijt is

Wierden

Op donderdag 11 maart omstreeks 14.05 uur rijdt een 59-jarige vrouw uit Zwolle in een personenauto over de Nijverdalseweg, in de richting Wierden. Door nog onbekende oorzaak raakt ze de macht over haar stuur kwijt waardoor ze op de linker weghelft geraakt. De chauffeur van een tegemoetkomende vrachtwagen probeert haar tevergeefs met lichtsignalen te waarschuwen. Hij moet echter uitwijken en stuurt naar rechts om via de berm de parallelweg op te rijden. Dit kan niet meer voorkomen dat de automobiliste tegen de trailer rijdt. Ze draait met haar auto een paar keer om de as alvorens ze tot stilstand komt. De vrouw raakt bekneld in haar auto en moet door de brandweer worden bevrijd. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. De auto is totaal vernield. De weg is in beide richtingen tot ongeveer 17.00 uur afgesloten geweest. (bps: 04-030259)

Aanrijding met letsel

Automobilist veroorzaakt aanrijding na negeren van het rode verkeerslicht

Almelo

Op donderdag 11 maart omstreeks 19.05 uur vindt er een aanrijding plaats op de kruising Weezebeeksingel met de Windmolenbroeksweg en de Soeteman. Een 37-jarige automobilist uit Vriezenveen reed over de Weezebeeksingel en negeerde daar volgens meerdere getuigen het rode verkeerslicht. Op datzelfde moment rijdt, nadat hij groen licht had,vanaf de Windmolenbroeksweg een 20-jarige Almeloër met zijn auto de kruising op om de Weezenbeeksingel rechtdoor over te steken. De 20-jarige wordt vol in de flank aangereden door de 37-jarige. Zijn auto tolde een aantal keren rond en kwam vervolgens op de middengeleider van de Soetman terecht, evenals de auto van de 37-jarige. De 20-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. Beide auto's zijn zwaar beschadigd afgesleept. Het rijbewijs van de 37-jarige is ingenomen. Er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag. De weg is ongeveer 2 uur afgesloten geweest. (bps: 04-030353)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt na controle onder invloed

Almelo

Op vrijdag 12 maart omstreeks 03.40 uur wordt een 22-jarige automobilist uit Fleringen gecontroleerd op de Egbert Gorterstraat. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,05 o/oo. Met een dagvaarding kan hij het bureau weer verlaten. (bps: 04-030460)

Aanhouding na inbraak

Verdachte aangehouden kort na een inbraak in bedrijfspand

Almelo

Op vrijdag 12 maart omstreeks 02.36 uur gaat een inbraakalarm af bij een elektronicazaak aan de Ootmarsumsestraat. Ter plaatse ziet de politie 3 personen voor de winkel, die er spoorslags vandoor gaan. Een van hen kan worden aangehouden. Het betreft een 15-jarige jongen uit Almelo. Voor de winkel treffen zij een plunjezak en een tas, waarin diverse goederen afkomstig uit de winkel worden aangetroffen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. Van een tweede verdachte heeft de politie het volgende signalement: man, ongeveer 1.85/1.90m lang, sluik haar tot op de schouders. Hij was gekleed in een zwart/blauw/witte jas en een donkere broek. (bps: 04-030462)

Bedrijfsinbraak

Kluis ontvreemd bij bedrijfsinbraak

Nijverdal

Op vrijdag 12 maart omstreeks 03.57 uur gaat het inbraakalarm af bij een bedrijfspand aan de Nijkerkendijk. Er blijkt een ruit vernield en de kluis is weggenomen. In de kluis zaten enkele honderden euro's. Er worden geen personen meer aangetroffen. In januari 2004 vond er ook al een inbraak plaats in hetzelfde pand, waarbij getracht was de kluis weg te nemen. Dit is toen niet gelukt. (bps: 04-030463)

Hennepkwekerij geruimd

Hennepkwekerij met 194 planten aangetroffen en geruimd

Almelo

Op donderdag 11 maart omstreeks 11.56 uur stelt de politie een onderzoek in de schuur achter een woning aan de Wondestraat. Zij treft daar een professionele hennepkwekerij aan met in totaal 194 planten. Alle planten en de apparatuur worden in beslag genomen en vernietigd. Tevens blijkt dat de stroom buiten de meter om is afgenomen en de meter is stil gelegd. In de woning wordt de eigenaar van de kwekerij, een 47-jarige Almeloër aangehouden. Na verhoor kan hij met een dagvaarding het bureau verlaten. (bps: 04-023127)

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden nadat hij tijdens onenigheid een andere man mishandelt

Rijssen

Op donderdag 11 maart omstreeks 20.04 uur wil een vrouw haar eigendommen ophalen uit de woning aan de Hillebrandink. Hier woont haar ex, een 35-jarige man. Dit was zo afgesproken. Als zij daar met haar broer komt, volgt er onenigheid tussen de beide mannen. De politie wordt daarop gewaarschuwd en komt ter plaatse. De 35-jarige loopt daarop zijn woning uit en treft verderop een hem onbekende man, een 56-jarige Almeloër, die daar staat te kijken. Dit irriteert hem kennelijk zo erg dat hij deze man klappen geeft, waardoor de man letsel in zijn gezicht oploopt en zijn bril vernield. De man doet hiervan aangifte. De 35-jarige wordt daarop aangehouden. Hij is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-030371)

Fietsendief raakt fiets kwijt

Fietsenmaker volgt de dief van een fiets, waarop de dader de fiets achter laat

Bornerbroek

Op donderdagavond 11 maart omstreeks 20.22 uur ziet een 36-jarige fietsenmaker hoe een persoon bij hem voor de zaak een fiets wegneemt. Deze fiets is eigendom van een klant en staat daar ter reparatie. De dader laat daarbij een oude fiets achter. De 36-jarige bedenkt zich geen moment en gaat achter de dief aan. Hij volgt hem tot aan een zandpad, waar de dader in fietst. De dader gaat echter met de fiets onderuit en loopt hollend weg. De fietsenmaker neemt daarop de fiets weer mee terug. Hij doet aangifte bij de politie. (bps: 04-030404)

Bromfietscontrole

Bromfietscontrole

Holten

Op donderdag 11 maart wordt aan de Keizersweg een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn 10 PV's opgemaakt wegens overschrijding van de constructiesnelheid. (bps: 04-030319)

Almelo

In de wijk Rumerslanden is eveneens een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 14 voertuigen gecontroleerd, daarbij zijn 4 PV's uitgeschreven voor constructiesnelheid. (bps: 04-030173)

Verkeerscontrole

Verkeerscontrole

Almelo

Op donderdag 11 maart is tussen 16.00 en 17.00 uur is gecontroleerd bij de verkeerslichten aan de Ootmarsumsestraat. Daarbij zijn in totaal 580 auto's gecontroleerd. Er zijn 10 PV's opgemaakt voor het negeren van het rode licht en 2 PV's voor het niet dragen van de gordel. (bps: 04-030173)


---- --