Ingezonden persbericht


Elektronische Nieuwsbrief van de PvdA-Haarlem

Jaargang 03, nummer 37, vrijdag 12 maart 2004
==========

In deze Nieuwsbrief:

Van de fractie

Huiskamerbezoek m.b.t. parkeren, geslaagd!
Zwemmen we in de Houtvaart in 2005?
Dak en Thuislozenproblematiek
Kinderopvang
PvdA maakt zich hard voor voortbestaan stadswachten Haarlem Column Stan Kaatee: 'handhaven'

Van de PvdA-wethouders

Ruimte om vooruit te kijken
Zuid-Tangent: realiteit en ambitie uit elkaar halen Prijsvraag nieuwbouw terrein Schoterburcht

Van de afdeling

JS over veiligheid met Peter van Heemst en Joost Eerdmans PvdA-Jaarvergadering op 30 maart
Landelijke 1-mei in Haarlem met Wouter Bos en Max van den Berg Verantwoordingsdag PvdA-Statenfractie op 3 april

In het digitale nieuws

Op de agenda

==========

Uit de fractie

Huiskamerbezoek m.b.t. parkeren, geslaagd!

Op 25 februari jl. is er een huiskamerbijeenkomst georganiseerd door PvdA-lid Cees Prinsen m.b.t. parkeren in de Binnenstad. Adri Spaans, Carolien van de Brink, Remie Guit, Tineke Strobel en Harm Haage hadden zich opgegeven en dat is een leuk aantal om meer te discussiëren over de parkeerproblematiek in de Binnenstad. Remie Guit uit de Nobelstraat heeft een probleem met de hoge parkeertarieven. Hij en zijn vrouw hebben de auto nodig om hun werk goed te uitvoeren. Overdag zijn de auto's weg en 's avonds zijn ze weer thuis. Juist 's avonds als de parkeergarages minder vol zijn dan overdag kan er volgens hem een gereduceerd tarief voor de bezitters van een vignet waarop twee kentekens staan. Dit gereduceerde tarief is alleen voor in de avond en nachturen. Remie Guit heeft hierover een brief gestuurd richting college en wacht nog op antwoord. Verder maakt iedereen zich erg zorgen over het parkeerbeleid van de gemeente Haarlem. Met name de binnenstad bewoners maken zich zorgen over het verdwijnen van de Raaks parkeergarage. Deze parkeerplaatsen moeten dan elders gecompenseerd worden. Dat elders is een breed begrip en men kan dat 'elders' dan ook niet plaatsen in de binnenstad. Volgens Adri Spaans is de communicatie m.b.t. parkeren bij de Burgwal slecht. Men wordt geconfronteerd met maatregelen waarbij het draagvlak laag is. Graag zou zij graag betrokken worden bij het parkeerbeleid van de burgwal. Men is wel voor een autoluwe binnenstad. Een autoluwe binnenstad zal de leefbaarheid voor de bewoners verhogen. Tevens kan er dan voor bewoners van de binnenstad speciaal beleid worden ontwikkeld, zodat de 'parkeer-ergernis' weggehaald kan worden. Het voorstel van Remie zal voorgelegd worden aan het college en de groep zal regelmatig bij elkaar komen om de parkeerproblematiek in de binnenstad te monitoren. Er is niet alleen gediscussieerd over parkeren, maar ook kennis gemaakt met elkaar. Cees, bedankt voor de goede organisatie! (Marjan Zoon, ruiter.zoon@hetnet.nl, raadslid PvdA-Haarlem)

Zwemmen we in de Houtvaart in 2005?

Afgelopen woensdag kwam in de raadscommissie Sport (OWSR) de renovatie van de Houtvaart aan de orde. Een project waar al jaren over wordt gepraat. Eindelijk ligt er nu een ontwerp. De voorzitter geeft aan dat het hier nu alleen om dit ontwerp gaat en niet meer over de financiële kant van de zaak (al in de cie. CMC besproken) Nadat twee insprekers (namens de Vrienden van de Houtvaart en iemand namens de Stichting de Houtvaart i.o.) het woord hadden gevoerd was het aan de commissie leden vragen te stellen en daarna advies uit te brengen. D66 hield een pleidooi het besluit even uit te stellen en te wachten op de goedkeuring van de RMZ (rijksmonumentenzorg). Wethouder Barnhoorn zegt van deze commissie signalen te hebben gekregen dat er positief geadviseerd gaat worden op deze renovatie. Met uitzondering van de VVD, D66 en de ChristenUnie gaat de rest van de commissie waaronder ook de PvdA leden akkoord met het plan. (Marijke Lodeweegs, marlod@planet.nl, raadslid PvdA-Haarlem)

Dak en Thuislozenproblematiek

In de commissie vergadering van 10 maart heeft er een eerste bespreking plaatsgevonden van de nota 'Dak en Thuislozen: een zorg die ons allen aangaat'. Alle commissieleden zijn van mening dat het een goede nota is die duidelijk aangeeft hoe de stand van zaken is en wat de prioriteiten voor de komende tijd zijn. Ook de aangegeven prioriteiten: gebruikersruimte en nachtopvang voor verslaafden zijn zaken die de commissie ondersteunt. Wel is het belangrijk hiervoor de lobby naar Den Haag qua financiën in te zetten. De eerste berichten over mogelijke extra financiering zijn niet gunstig voor Haarlem. De wethouder noemt het bedrag van 18.000 euro. De PvdA fractie heeft met name aangedrongen op een goede en zorgvuldige wijze van communicatie waar het betreft de locatie keuze. De wethouder zegt dit, mede gezien in het licht van de communicatiecommotie bij de dagopvang locatie, goed te willen bewaken. (Marijke Lodeweegs, marlod@planet.nl, raadslid PvdA-Haarlem)

Kinderopvang
In een eerdere editie van de nieuwsbrief informeerden wij U over ontwikkelingen rond de invoering van de Wet Basisvoorziening Kinderopvang en de gevolgen daarvan voor de kindervang in Haarlem. Het College heeft in een eerder stadium, anticiperend op de landelijke invoering van de WBK, de commissie OWSR een nota doen toekomen waarin zij trachtte invulling te geven aan de mogelijke gevolgen hiervan. Het desbetreffende stuk kon destijds noch op de steun van de lokale politiek rekenen, noch op draagvlak onder de betrokken organisaties zoals b.v. het SKOS of de SSKH.

Inmiddels heeft het College de nota bijgesteld naar tevredenheid van de lokale betrokkenen. De commissie OWSR heeft zich na behandeling van het stuk op 10 maart jl. positief uitgesproken over het voorstel. Dit houdt in dat er 1-1-2005 de subsidierelaties met diverse instanties beëindigd zullen worden. Ouders zullen in de toekomst zich tot de belastingdienst moeten wenden voor een bijdrage in de kosten van kinderopvang. De Tweede Kamer moet zich weliswaar nog uitspreken over het Kabinetsvoorstel in zake WBK, maar het is zeer aannemelijk dat dit binnen korte tijd zal gebeuren. De Partij van de Arbeid-fractie Haarlem is content over de wijze waarop het College van B&W deze kwestie heeft aangepakt. Door vroegtijdig te anticiperen doet zij een eerste stap om een vloeiende overgang mogelijk te maken voor ouders en kinderen. De verdere gevolgen van de WBK zullen te zijner tijd intensief naar ouders en andere belanghebbenden worden gecommuniceerd opdat niemand voor verrassingen komt te staan. (Oktay Özcan, oktay_ozcan@hotmail.com, raadslid PvdA Haarlem)

PvdA maakt zich hard voor voortbestaan stadswachten Haarlem

"Het ziet er slecht uit voor onze stadswachten. Ze hebben hun diensten bewezen de afgelopen jaren. Daar is de hele gemeenteraad het wel over eens. Maar het kabinet Balkenende II legt door rijksmaatregelen feitelijk een bom onder hun voortbestaan voor de stad. M.i.v. 1 juli as. heeft B&W daarom de subsidie stopgezet. B&W moet nu alles uit de kast trekken om hun voortbestaan veilig te stellen in afwachting van betere tijden," aldus PvdA-raadslid Jan Nieuwenburg. De PvdA uitte in de gemeenteraad van 25 februari jl. grote zorg over het voortbestaan van de stadswachten in Haarlem. De ca. zestig medewerkers bij Stichting Stadstoezicht Haarlem dreigen per 1 juli as. hun werk als toezichthouder te verliezen. Om dat te voorkomen moeten B&W van Haarlem en het bestuur van Stichting Stadstoezicht Haarlem (SSH) voor die tijd een overnamepartner vinden of een alternatief scenario ontwikkelen waarin stadstoezicht op een of andere manier kan blijven voortbestaan. De manier waarop de SSH nu bestaat en door de gemeente gefinancierd wordt, zal leiden tot nog grotere financiële tekorten. B&W en de gemeenteraad vinden dat niet acceptabel. Een overnamepartner zal moeten zorgen voor het werkgeverschap en een extra geldstroom om toekomstige financiële tekorten bij instandhouding te voorkomen.

Op dit moment is het bestuur van SSH in gesprek met Paswerk Bedrijven. Dat bedrijf heeft eerder te kennen gegeven mogelijkheden te zien om Stadstoezicht toe te voegen aan hun dienstenpakket en borg te staan voor een verantwoorde arbeidstoeleiding van de stadswachten. Nieuwenburg: "De PvdA is positief over deze optie. Maar we zijn tegelijk bezorgd als deze gesprekken op niets uitlopen. Burgemeester Pop (portefeuillehouder veiligheid) en het bestuur van SSH hebben de afgelopen maanden niet gewerkt aan een alternatief. Het kan dus zijn dat door gebrek aan daadkracht in de afgelopen maanden er per 1 juli as. geen Stadstoezicht meer in Haarlem is. Dat op zichzelf vindt de PvdA niet acceptabel." Burgemeester Pop heeft de gemeenteraad inmiddels laten weten dat het definitieve besluit pas op of rond 1 juli a.s. genomen wordt en dat er tot deze tijd geen onomkeerbare besluiten worden genomen die kunnen leiden tot stopzetten van de activiteiten van de stadswachten. Naast de "Paswerk-variant" werkt het bestuur van SSH de komende tijd aan alternatieve mogelijkheden om (delen van) Stadstoezicht veilig te stellen. Volgens B&W moet de gemeenteraad bij behandeling van de kadernota in juni uitmaken welke variant tegen welke prijs acceptabel is, afgezet tegen andere noden in de stad. Nieuwenburg daarover: "De PvdA vindt die afweging op dat moment terecht. Aan de andere kant rekent de PvdA erop dat het B&W en het bestuur van SSH ook de actuele landelijke ontwikkelingen over de mogelijkheden en financiering van handhaving en toezicht bij de oplossing van het gerezen probleem betrekt.". Heel recentelijk is de stimuleringsregeling voor WIW-ers verruimt. Hierdoor is meer doorstroming naar banen in de publieke sector mogelijk. Daarnaast zijn met particuliere beveiligingsbedrijven wellicht langdurige afspraken over doorstroming en leer-werktrajecten te maken. De PvdA rekent op een overzicht van deze aangeboorde mogelijkheden. Verder maken opbrengsten uit bestuurlijke boetes de financiering van Stadstoezicht (als onderdeel van de veiligheidsketen) in Haarlem mogelijk. Door druk van PvdA Tweede-Kamerlid Van Heemst staan nu zelfs maatregelen op stapel om op deze manier opbrengsten uit overtreding van verkeersregels aan te wenden. Nieuwenburg: "Volgens ons is het voortbestaan van (delen van) Stadstoezicht zo ook onder gemeentelijk paraplu denkbaar. Dat vinden we zelfs wenselijk, omdat zó afstemming en samenwerking met andere handhavers in de publieke ruimte (gemeentelijke en politioneel) soepeler kan verlopen en Stadstoezicht zo minder hoeft te kosten dan als een andere instantie het voor zijn rekening neemt.'' (Jan Nieuwenburg, nieuwenburg@haarlemweb.nl, lid PvdA-fractie Haarlem

Column Stan Kaatee: 'handhaven'

Bij de vorige verkiezingen is het duidelijk geworden hoe Nederlanders hun eigen overheid beoordelen: niet positief. De overheid is daar grotendeels zelf voor verantwoordelijk: matige dienstverlening, slechte handhaving en falend beleid op beeldbepalende onderwerpen (o.a. integratie, wachtlijsten in de zorg, veiligheid op straat). Tegelijkertijd treedt de overheid steeds meer terug uit de maatschappij, immers de omvang van de overheid is in ruim twintig jaar gedaald van 55% van de totale economie tot krap 40% nu. Daarbij wordt vaak gekeken naar de "kracht van de markt" om het falen van de overheid op te lossen. De discussie over "Nederland-fraudeland" en het continu "graaien aan de top" geeft aan dat de marktsector haar verantwoordelijk op dit terrein gewoon niet waarmaakt.

De PvdA moet zich zorgen maken om het slechte beeld van de overheid. Juist wij maken ons sterk voor een grote rol van de overheid, omdat wij minder vertrouwen hebben in de rol van de markt als het gaat om een rechtvaardige verdeling van kennis, macht en inkomen. Dat betekent dat wij ons extra moeten inzetten voor sobere en doelmatige overheidsuitgaven, heldere regels en een integer optreden. Anders wordt het beeld niet beter.

Handhaven staat hierom, dankzij de PvdA, op de eerste plaats op het lijstje van prioriteiten van dit College (zie ons coalitieprogramma, pagina 1). Des te schokkender is het om te zien dat bepaalde groepen in Haarlem door het gebruik van een grote bek en een honkbalknuppel erin slagen zich onder de regels uit te wringen. Parkeercontrole vindt niet plaats bij panden waar Hell's Angels in wonen. De politie heeft "geen tijd" om de parkeerwachters te vergezellen. Alsof het normaal zou zijn dat parkeerwachters vergezeld zouden moeten worden om gewoon hun werk te doen. Een onaanvaardbare situatie. Het stadsbestuur zal hiertegen gaan optreden, niet om Hell's Angels te pesten, maar om het geloof in een eerlijke en rechtvaardige overheid te herstellen.

(Stan Kaatee, stan.kaatee@xs4all.nl, voorzitter PvdA-fractie Haarlem)

Van de PvdA-wethouders

Ruimte om vooruit te kijken

Afgelopen dinsdag is er een drukbezochte informatieavond gehouden over het structuurplan voor Haarlem tot 2020. Voor de PvdA is dit een belangrijk plan omdat er in aangegeven wordt welke voorzieningen en functies er in Haarlem tot 2020 nog bij kunnen komen. Als PvdA-wethouder vind ik het heel belangrijk dat er verschillende soorten woningen worden gebouwd, bijvoorbeeld voor ouderen met zorg aan huis mogelijkheden, maar zeker ook voor studenten. Het mag waar het kan ook wat hoger dan we gewend zijn. Het structuurplan laat ook duidelijk zien waar we in Haarlem nog kunnen bouwen en waar plekken zijn waar we vooral de kwaliteit van de woonomgeving moeten versterken en onderhouden. Het structuurplan geeft de stad en een ieder die initiatieven neemt zoals corporaties, zorgaanbieders, particulieren, projectontwikkelaars een richtinggevend kader geven om te investeren in onze stad. (Mimi Rietdijk, rietdiam@haarlem.nl, PvdA-wethouder Haarlem)

Zuid-Tangent: realiteit en ambitie uit elkaar halen

In de Haarlemse politiek leek de discussie over hoe het nu verder moet met de Zuid-Tangent in soort van impasse te verkeren. In februari 2003 heeft de gemeenteraad een besluit genomen waar vervolgens veel (politieke) discussie over is ontstaan. Zowel over de route als over de wijze waarop de Zuid-Tangent het Spaarne zou moeten passeren (via een tunnel of over een brug). Welke maatregelen Haarlem ook neemt, de financiering zal voor een groot deel van anderen (provincie en rijk) moeten komen. Juist die andere overheden vroegen van Haarlem met spoed opnieuw duidelijkheid over haar standpunt. In een brief aan de commissie Stadsbeheer heb ik namens het college uiteengezet hoe wij denken de discussie over de Zuid-Tangent een belangrijke stap voorwaarts te zetten. Belangrijk uitgangspunt hierbij is de realiteit van de korte en middenlange termijn en de ambitie voor lange termijn goed uit elkaar te halen. Concreet betekent dit dat de Zuid-Tangent zeker de komende 10 jaar het Spaarne zal passeren over de huidige brug. De route zal blijven via het huidige tracé door de binnenstad. Doel van de maatregelen is om op een kostenefficiënte manier de doorstroming en daarmee betrouwbaarheid stiptheid en snelheid van de Zuid-Tangent te maximaliseren. De Zuid-Tangent moet stedenbouwkundig worden ingepast op een manier die past bij de functies van de straten waar hij doorheen rijdt en het gebruik van overige verkeersdeelnemers. De langere termijn ambitie blijft overeind staan. Dat betekent: op den duur 'light rail', vrije doorstroming over het hele traject of een andere Spaarnepassage (gelijkvloers via een nieuwe brug of een tunnel). Deze mogelijkheden worden op korte termijn onderzocht, zodat na het overleg met de minister duidelijk kan worden wat op langere termijn financieel mogelijk is. Zie voor de brief aan de leden van de commissie Stadsbeheer: http://www.haarlem.nl/smartsite21593.htm (Maarten Divendal, mdivendal@haarlem.nl, PvdA-wethouder Haarlem)

Prijsvraag nieuwbouw terrein Schoterburcht

Voor het terrein van het voormalig verzorgingshuis Schoterburcht, gelegen tussen het buurtcentrum Frans Hals en het Pest en Dolhuys is een ontwerpwedstrijd in de vorm van een prijsvraag uitgeschreven. Vier jonge architecten hebben 3 maart jl. hun plannen voor beperkte woningbouw (tussen de 9 en 12 woningen) gepresenteerd. De plannen zijn eerst voorgelegd aan de selectiecommissie en genodigden. Daarna kreeg de Frans Halsbuurt de kans om de plannen te bekijken en op een formulier hun mening te geven. Deze informatie wordt betrokken bij het selectieproces. Daarnaast is o.a. de inpassing in de historische omgeving van de Bolwerken een belangrijk selectiecriterium. Het was heel boeiend om te zien hoe geïnspireerd de vier architecten zijn omgegaan met deze mooie, maar ook kwetsbare en ingewikkelde locatie. Het heeft 4 totaal verschillende plannen opgeleverd, waartussen het zeker lastig kiezen zal zijn. Voor de selectie is een speciale procedure ontworpen zodat een goede afweging gemaakt kan worden. De werkgroep selectie zal op 17 maart a.s. een advies over de selectievolgorde aan de selectiecommissie voorleggen. De uitverkoren combinatie van architect en ontwikkelaar mag het plan gaan ontwerpen en bouwen. (Mimi Rietdijk, rietdiam@haarlem.nl, PvdA-wethouder Haarlem)

Uit de afdeling

JS over veiligheid met Peter van Heemst en Joost Eerdmans Dinsdag 23 maart organiseren de Jonge Socialisten Haarlem een politiek café over veiligheid. Hierbij zullen de kamerleden Joost Eerdmans (LPF) en Peter van Heemst (PvdA) aanwezig zijn. Met hen zal er worden gedebatteerd over onder meer zinloos geweld, hogere straffen, particuliere beveiliging, preventief fouilleren en camerabewaking. Tijdens de verkiezingen van 2002 en 2003 stond het onderwerp veiligheid, mede door de LPF, hoog op de politiek agenda. Maar hoe is het twee jaar na de opkomst van Pim Fortuyn gesteld met het veiligheidsbeleid in Nederland? Kunnen we weer veilig over straat, of is de roep om veiligheid doorgeslagen in een beperking van de vrijheid en privacy van burgers? Daarover gaat de JS in debat met de Twee-Kamerleden van LPF en PvdA. Het debat zal worden geleid door PvdA-statenlid Freddy Weima.

De Jonge Socialisten nodigen u van harte uit bij dit politiek café aanwezig te zijn en mee te debatteren. Het politiek café duurt van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur en vindt plaats in de bovenzaal van Café Studio, Grote Markt 25 in Haarlem. De zaal is geopend vanaf 19:30 uur. Voor meer info: www.js.nl/haarlem. (Jeroen Fritz, voorzitter JS-Haarlem, www.js.nl/haarlem, jeroen.fritz@student.uva.nl)

PvdA-Jaarvergadering op 30 maart

Het bestuur verantwoordt zich voor het gevoerde beleid en legt een driejarenplanning voor.

Tevens vinden vanavond verkiezingen plaats voor diverse posities in de afdeling. De bijeenkomst wordt gehouden vanaf 20.00 uur in gebouw De Ripper, Ripperdastraat 13a. (Erwino Ouwerkerk, erwinoz@worldonline.nl, voorzitter PvdA-afdeling Haarlem)

Landelijke 1-mei in Haarlem met Wouter Bos en Max van den Berg

Op 1 mei zal Haarlem rood kleuren tijdens een grootse 24-uurs manifestatie: een dag en nacht vol activiteiten. Op ludieke wijze promoten we de PvdA en JS verspreid over Haarlem onder het motto Meer Rood Op Straat! Deze dag is namelijk ook de officiële start van de PvdA verkiezingscampagne voor de Europese Verkiezingen op 10 juni. 's Middags en 's nachts worden diverse werkbezoeken gebracht aan bedrijven in de regio, zoals een ziekenhuis, Schiphol, de bollenstreek en een slaapplaats voor zwerfjongeren. JS- en PvdA-leden zijn van harte welkom om samen met Kamerleden en Europese kandidaten mee te gaan op deze bezoeken. 's Middags is er een traditionele 1-mei viering in de Lichtfabriek op het EBH-terrein. Hierna organiseert de Alfred Mozer Stichting een presentatie van de 10 nieuwe EU-lidstaten die op 1 mei tot de EU toetreden. Gevolgd door dé arenabijeenkomst met Wouter Bos en Max van den Berg. Zij geven hun visie op Europa, de aankomende verkiezingen en de Nederlandse politiek. Dan is het tijd voor een spetterend feest, dat tot diep in de nacht zal duren!

Dit is een unieke kans om op één dag zoveel Kamerleden, (kandidaat) Euro-Parlementariërs en andere prominenten in Haarlem bij elkaar te zien. Hou 1 mei dus vrij in je agenda, we hebben ieders hulp nodig om Haarlem rood te kleuren! Voor meer info: www.js.nl/haarlem (Jelmer Nieuwenweg, jelmer@nieuwenweg.com, bestuurslid JS-Haarlem)

Verantwoordingsdag PvdA-Statenfractie op 3 april

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de verkiezingen voor Provinciale Staten plaats vonden. Hoogste tijd dus om verantwoording af te leggen aan onze partijgenoten in Noord-Holland. We willen graag met u in gesprek gaan over wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan, en over uw wensen en onze plannen voor de toekomst. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 3 april 2004 van 11.00 tot 14.00 uur in het Stedelijk Gymnasium aan de Jacobijnestraat 24 in Haarlem. We zouden graag tijdens deze middag met u van gedachte wisselen over onder meer de volgende thema's: de jeugdzorg, de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, het waterbeleid, het streekplan Noord-Holland Noord en de uitvoering van het streekplan Noord-Holland Zuid, de positie van het openbaar vervoer in Noord-Holland, Schiphol, de bezuinigingen van de provincie, etc. (Marleen Barth, fractievoorzitter PvdA-Statenfractie, pvda@noord-holland.nl - www.pvda-noord-holland.nl)

In het digitale nieuws (Haarlemse PvdA-ers in het nieuws)

Stan Kaatee, fractie-voorzitter PvdA-Haarlem in 'Politiek boos over angst voor Hells Angels', Haarlems Dagblad, 8 maart 2004, www.haarlemsdagblad.nl/Pagina/0,7100,10-1-6456--1875523-1488--,00.html

Arjen Overbeek, raadslid PvdA-Haarlem in: ''Hoog parkeertarief niet buiten centrum invoeren'', Haarlems Dagblad, 11 maart 2004, www.haarlemsdagblad.nl/Pagina/0,7100,10-1-6456--1881116-1488--,00.html

==========

Op de agenda

(kijk ook op http://www.haarlem.pvda.nl/pvdahaarlem/agenda.html )

23 maart 20.00 uur - JS-Politiek café over veiligheid, bovenzaal café Studio, Grote Markt 30 maart 20.00 uur - PvdA-jaarvergadering.
Vrijdag 2 en zaterdag 3 april - De Haarlemse PvdA verantwoordt zich. De raadsfractie en de wethouders leggen uit wat het afgelopen jaar hun inzet is geweest. Er is ruimte voor elke Haarlemmer om individueel of plenair in gesprek te gaan met PvdA-politici. Vrijdag 2 en zaterdag 3 april 11.00-14.00 uur - De PvdA-statenfractie verantwoordt zich in het Stedelijk Gymnasium aan de Jacobijnestraat 24 in Haarlem. 3 april 10.00-11.00 uur - Inloopspreekuur met PvdA-raadslid Otkay Ozcan en Tweede-Kamerlid Saskia Noorman-den Uyl op het stadhuis in de PvdA-fractiekamer, ingang groene deur Prinsenhof, achterzijde stadhuis
1 mei - Dag van de Arbeid. In Haarlem de landelijke 1 mei-viering van Jonge Socialisten en PvdA.
1 mei 10.00-11.00 uur - Inloopspreekuur met alle Haarlemse PvdA-raadsleden en statenlid Bert Bruijn op het stadhuis in de PvdA-fractiekamer, ingang groene deur Prinsenhof, achterzijde stadhuis 18 mei 20.00 uur - PvdA-thema-avond.
5 juni 10.00-11.00 uur - Inloopspreekuur met PvdA-raadslid Marijke Lodeweegs, statenlid Bert Bruijn en Tweede-Kamerlid Saskia Noorman-den Uyl op het stadhuis in de PvdA-fractiekamer, ingang groene deur Prinsenhof, achterzijde stadhuis

vrijdag 26 maart 2004 - volgende editie

==========

Emailadressen:
Leden van de fractie en het afdelingsbestuur: http://red.pvda.nl/~haarlem/pvdahaarlem/adressen.html PvdA-gemeenteraadsfractie Haarlem: helgakoper@schurer.nl PvdA-afdeling Haarlem: sayuksel@hotmail.com
PvdA landelijk partijbureau: pvda@pvda.nl

Websites:
Nieuwsbrieven PvdA-fractie: http://red.pvda.nl/~haarlem/pvdahaarlem/nieuwsbrief.html PvdA-Haarlem: http://red.pvda.nl/~haarlem/pvdahaarlem.html Jonge Socialisten, afdeling Haarlem: http://www.js.nl/jshaarlem PvdA Noord-Holland: http://www.gewestnoord-holland.pvda.nl PvdA landelijk: http://www.pvda.nl

De verkiezingsprogramma's van de PvdA:
Haarlem: Betrouwbaar, eerlijk en sociaal; Keuzes voor Haarlem (2002-2006): http://red.pvda.nl/~haarlem/download/verkiezingsprogrammahaarlem02.doc Noord-Holland: Samen sociaal, samen sterker (2003-2007): http://www.gewestnoord-holland.pvda.nl/staten2003/programma/inhoud.htm Verkiezingsprogramma 2002-2006 en verkiezingsmanifest 2003-2007: http://pvda.nl/renderer.do/returnPage/37298/itemId/11491/menuId/37298/pageId/37213/sf/37298/instanceId/37412/

==========
Over de Nieuwsbrief

De PvdA-Nieuwsbrief verschijnt eenmaal per twee weken, in principe op een vrijdag. De Nieuwsbrief bevat de laatste aanvullingen van de Internetpagina's van de PvdA-Haarlem en de PvdA-gemeenteraadsfractie. Deze nieuwsbrief kunt u nalezen op de PvdA-Haarlem-website: http://red.pvda.nl/~haarlem/pvdahaarlem/nieuwsbrief.html Berichten en oproepen voor de Nieuwsbrief kunnen tot donderdag voor 17.00 uur worden aangeboden via: helgakoper@schurer.nl De datum van de volgende Nieuwsbrief staat onder het kopje 'Op de agenda'. ==========

Copyright © 12-03-2004 Partij van de Arbeid - Fractie Haarlem

****************

Disclaimer:
Op grond van de algemeen bekende risico's van e-mail berichtenverkeer die door de verzender niet zijn te beïnvloeden, is alle informatie in dit bericht onder voorbehoud.


---- --