GroenLinks Tweede-Kamerfractie 12 maart 2004 13:56 GroenLinks


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nieuwe informatie over ontslag gevangenisdirecteuren werpt nieuw licht

(12 maart 2004)

Kamervraag
Vragen van het lid Vos (GroenLinks) aan de minister van Justitie (12 maart 2004)


1. Heeft u kennis genomen van het radioprogramma Argos van 12 maart 2004 naar aanleiding van de gebeurtenissen rond tot de twee gevangenisdirecteuren Boeij en Van Huet ?


2. Heeft u kennis genomen van de weergave die de heer Scheffelaar-Klos in dit programma gaf van hetgeen de heren Boeij en Van Huet op zijn afscheidsreceptie op 27 november 2003 hebben gezegd ?


3. Is het juist dat de heer Huet volgens de heer Scheffelaar-Klos geen kritiek heeft geuit op het beleid en alleen heeft verwoord dat het mooi zou zijn wanneer er meer transparantie en openheid in de organisatie mogelijk zou zijn, en dat het mooi zou zijn wanneer dit zich zou kunnen voltrekken van de SG tot het linnenmeisje ?


4. Hoe verhoudt zich deze weergave van de heer Scheffelaar-Klos tot hetgeen u aan de Kamer heeft meegedeeld op dinsdag 9 maart j.l., namelijk dat de heer Huet op de afscheidsreceptie van de heer Scheffelaar-Klos kritiek heeft geuit op het beleid van Justitie en heeft gezegd dat het departement de weg kwijt is van SG tot linnenmeisje ?


5. Wilt u de Kamer op de hoogte stellen van de juiste lezing van de woorden van de heren Huet en Boeij op de afscheidsreceptie van de heer Scheffelaar-Klos ?


6. Zal een andere weergave van de feiten tot een andere beoordeling ten aanzien van de heren Huet en Boeij leiden ? Zo nee, waarom niet ?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -