Politie IJsselland


Dagrapport Pers Zwolle
Donderdag11-mrt-2004 07:00 uur tot Vrijdag 12-mrt-2004 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891
---


Kluis gestolen uit horecagelegenheid

Zwolle - Bij een horecagelegenheid aan de Wipstrikkerallee werd op donderdagnacht ingebroken. De daders forceerden een deur en namen een kluis uit het gebouw mee. In de kluis zitten geen spullen die van waarde zijn voor de inbrekers. Onderzoek in de omgeving leverde niets op.
04-029371


04-029062


Twee winkeldieven met geprepareerde tas aangehouden

Attente waarneming door beveiligingspersoneel leverde een heterdaad op van winkeldiefstal. De beambte, die op weg was naar zijn bedrijf, zag de man en vrouw lopen en vond de tas van hun wel erg dik. Hij had de indruk dat het wel eens een geprepareerde tas zou kunnen zijn.
Het tweetal ging een kledingzaak binnen en wisten op slinkse wijze kleding in de tas te laten glijden. Zonder te betalen verliet men de winkel. Het personeel van die zaak, overigens niet de zaak waar de beambte voor werkte, had de diefstal niet bemerkt. Samen met een andere beveiligingsmedewerker werden de 2 Eindhovense verdachten aangehouden en aan de politie overgedragen.


Diefstal en heling verkeersborden

Zwolle - Melding dat er een verkeersbord werd gestolen op de rotonde van de Wipstrikkerallee. Twee knapen werden hiervoor aangehouden. Op de slaapkamer werden drie verkeersborden aan de muur aangetroffen. De twee mannen, 20 en 23 jaar uit respectievelijk Lochem en Zwolle werden aangehouden en krijgen een pv voor diefstal en heling.
04-029395


Brandstichting

Zwolle - Op donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur werd een stapel oud papier in een flat aan de Biesbosch in brand gestoken. Hierdoor werd de hal en de lift van de flat beschadigd.
Van deze brandstichting is aangifte gedaan. Niemand heeft iets gezien. Een aangifte werd opgenomen. Het is onduidelijk wie de brand bluste. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Zwolle 0900-8844.
04-029191


Grote verkeerscontrole tussen Zwolle en Kampen

Zwolle - Donderdagmiddag en avond werden er in 's Herenbroek aan de Zwolseweg en in Zwolle aan de Voorsterweg verkeerscontroles gehouden. Hierbij werkten de politieteams Zwolle Noord en Kampen samen. Er werd 61 bekeuringen uitgeschreven voor o.a.:
24 x niet dragen van gordels
10 x te hoge constructiesnelheid bromfietsen
12 x niet op eerste vordering tonen rijbewijs
7 x niet op eerste vordering tonen kentekenbewijs
3 x onterecht voeren van mistverlichting
1 x onterecht voeren van oranje plaat bromfiets
2 x niet dragen van de verplichte helm
1 x verlopen apk
1 x tonen verlopen apk (drie dagen verlopen)
3255 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan 41 voertuigen geflitst zijn.
04-029289


Waarschuwing voor binnendringer

Zwolle - Werd er donderdag omstreeks 13.15 uur bij een bejaarde bewoonster van de Brederostraat aan de deur aangebeld. Direct na open doen van de deur zette de bezoeker een voet tussen de deur. De man, die ongeveer 30 jaar oud was, deed zich als monteur voor en moest de waterleiding beoordelen. De vrouw wist de man buiten de deur te houden. Een soortgelijk feit deed zich ook voor aan de Vondelkade.

Een veiligheidsketting (kierstandhouder) aan de binnenkant van de deur biedt vaak voldoende bescherming. Bij twijfel altijd om een legitimatiebewijs vragen.
04-029150