Politie IJsselland


Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland1
van Donderdag11-mrt-2004 07:00 uur
tot Vrijdag12-mrt-2004 06:59 uur
---


Uitgeven van vals geld


Tuk - Donderdagmorgen werd gemeld dat medewerkers van een horecabedrijf aan de Tukseweg iemand hadden aangehouden voor het uitgeven van vals geld. Een 21-jarige man uit Litouwen had in de zaak vier blikjes cola gekocht en betaalde dit met een biljet van 50 euro. De eigenaar vertrouwde dit niet en belde de politie. Toen de verdachte dit bemerkte vertrok hij. Op de Oldemarktseweg werd hij door het personeel achterhaald, aangehouden en overgedragen aan de ter plaatse gekomen politiemensen. De verdachte werd aan het bureau gehoord. Hij verklaarde niet te hebben geweten dat het biljet vals was. Na verhoor is hij heengezonden.
(04-029058)


Vrachtwagenchauffeur valt tijdens rit in slaap

Steenwijk - Een 24-jarige inwoner van Beilen is in de nacht van woensdag op donderdag in slaap gevallen terwijl hij met zijn vrachtwagen over de Rijksweg A32 bij Steenwijk reed. Hierdoor raakte hij met zijn vrachtwagen van de weg en kwam tegen de vangrail. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, de schade bleef beperkt tot materiële schade aan de vangrail en de vrachtwagen.
(04-028978)


Rijbewijs kwijt na overschrijding maximum snelheid

Scheerwolde - Op de Blokzijlseweg is donderdagmiddag een 22-jarige inwoner van Vollenhoven aangehouden omdat hij nogal opviel door zijn rijgedrag. De snelheid van de man werd vastgesteld op 132 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.
(04-029255)


Vier buitenboordmotoren gestolen

Belt Schutsloot - Bij een bedrijf aan de Belterweg zijn vier buitenboordmotoren gestolen. De daders hadden het hek dat om het bedrijfsterrein staat opengeknipt en de lichtsensoren buiten werking gesteld. Waarschijnlijk zijn de daders gestoord tijdens hun daad, zij lieten gereedschap en een kruiwagen achter. De politie stelt een sporenonderzoek in.
(04-029286)