Gemeente Amsterdam

Algemeen Loket Antillianen Arubanen geopend in Zuidoost 12 maart 2004 - Stadsdeel Zuidoost

Alle Antillianen en Arubanen in Amsterdam kunnen voor maatschappelijke begeleiding terecht bij het Algemeen Loket Antillianen en Arubanen (ALAA) in stadsdeel Zuidoost. Bij dit loket kan men onder meer ondersteuning krijgen bij:

* inschrijving in het Register Amsterdam,
* het lezen en uitleggen van zakelijke post,
* het invullen van alle officiële formulieren en
* aanvragen voor o.a. huursubsidie, kinderbijslag, scholing en werk.

Tevens kan men bij het ALAA terecht voor bemiddeling bij instanties en hulp bij problemen met inburgering, huisvesting, schuldhulpverlening, opvoedingsondersteuning en gezondheidszorg. Indien nodig wordt men in eigen taal geholpen. Het ALAA bevindt zich in het Cultureel Educatief Centrum in Ganzenhoef, Bijlmerdreef 1289. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 15.00 uur. Het telefoonnummer is 020-495 20 95.

Het initiatief tot het ALAA valt onder het stedelijke Antillianen en Arubanen project dat onder regie van stadsdeel Zuidoost wordt uitgevoerd. Het Antillianen en Arubanen project wordt voor een periode van vier jaar, 2001-2004, gefinancierd door het Rijk. Ruim twee jaar geleden is op initiatief van het stadsdeel Zuidoost de stichting SAASA opgericht als onderdeel van het project Antillianen en Arubanen Amsterdam. Deze stichting verzorgde tot eind vorig jaar de maatschappelijke begeleiding van Antillianen en Arubanen. Dit laatste projectjaar is het jaar van de verankering van de ontwikkelde methodieken van het project Antillianen en Arubanen. Het loket is het eerste onderdeel van het Antilianen Arubanen project dat wordt ingebed binnen de reguliere opvang en begeleiding van nieuwkomers.

© Gemeente Amsterdam