Vlaamse overheid

De Vlaamse regering heeft 20 projecten goedgekeurd, die in het kader van de oproep tot het indienen van projectvoorstellen wetenschapsinformatie 2003 ontvangen werden. Deze oproep is een onderdeel van het jaarlijkse actieplan 'Wetenschapsinformatie en Innovatie', een initiatief van de Vlaamse minister van Financiën en Begroting, Ruimtelijke Ordening, Wetenschappen en Technologische Innovatie, Dirk VAN MECHELEN.

De oproep richtte zich tot alle verenigingen, instellingen, hogescholen en universiteiten in Vlaanderen. Elk initiatief dat kon bijdragen tot het vergroten van de interesse van jongeren, of van een andere specifieke doelgroep in wetenschappen en/of technologie, kon meedingen naar een financiële ondersteuning.

Uit de 66 projectvoorstellen die in het kader van deze oproep ingediend werden, worden 20 projecten geselecteerd. Deze projecten behandelen en verduidelijken wetenschappelijke en technologische onderwerpen op een originele, creatieve en interactieve manier. Het zijn daarom geschikte instrumenten om het belang van wetenschap en technologische innovatie voor onze samenleving onder de aandacht te brengen van het grote publiek in het algemeen en van jongeren in het bijzonder.

Voor de financiële ondersteuning van deze projecten voorziet de Vlaamse regering een totaal budget van
1,16 miljoen euro.

Minister Van Mechelen wijst er ook nog eens op dat iedereen aanstaande zondag, 14 maart, is uitgenodigd om deel te nemen aan de 'Dag van de Technologie', een andere actie in het kader van wetenschapspopularisering.

Meer informatie over de oproep of over andere acties uit het actieplan wetenschapsinformatie vindt u op de website www.innovatie.vlaanderen.be/knap, of bij Liliane Moeremans van de Vlaamse administratie, afdeling Wetenschappen, tel. 02/553.56.55.

persinfo : Philippe Heyvaert, woordvoerder van minister Van Mechelen - tel. 02 553 64 11 e-mail: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---