ONDER EMBARGO TOT VRIJDAG 12 MAART 2004 OM 16U30 CET Persbericht
Associated Weavers International
neemt participatie in Carpet Express
Ronse, 12 maart 2004. - Associated Weavers International, toonaangevend producent van getuft en geweven tapijt, heeft een participatie genomen in een vennootschap die de activiteiten en de naam van Carpet Express gaat overnemen. Carpet Express is de enige onderneming die gespecialiseerd is in het transport van vasttapijt over het ganse grondgebied van het Verenigd Koninkrijk. Het betreft zowel rollen als op maat gesneden vasttapijt. Associated Weavers International heeft een participatie van 33% genomen in Carpet Express. De overige 67% zijn in handen van Carpetright plc.
Carpet Express telt in haar klantenkring nagenoeg alle grote producenten van vasttapijt. Naast Associated Weavers International is ook winkelketen Carpetright een belangrijke klant. Zowel Associated Weavers International als Carpetright doen een beroep op de diensten van Carpet Express voor het transport van tapijt in het Verenigd Koninkrijk.
Associated Weavers International en Carpetright hebben de activiteit van Carpet Express overgenomen nadat operationele problemen bij de introductie van een nieuw informatica-systeem de financiële basis van het distributiebedrijf hadden ontwricht.
Door de overname verkrijgen de aandeelhouders en de overige klanten de zekerheid van een stabiele distributie-infrastructuur voor tapijt in het Verenigd Koninkrijk. Vóór de overname realiseerde Carpet Express een omzet van ca. 21 miljoen GBP (30,9 miljoen euro) met ruim 400 medewerkers.
Associated Weavers International verwacht niet dat de participatie een invloed van betekenis zal hebben op haar balans en resultaten.
Over Associated Weavers International
Associated Weavers International is één van de grootste Europese producenten van getuft en geweven tapijt. De groep telt wereldwijd 1.241 medewerkers verspreid over vijf productievestigingen en zes verkoopskantoren. In 2003 realiseerde de groep een omzet van 254,3 miljoen euro en een nettowinst van 1,2 miljoen euro. De aandelen staan genoteerd op Euronext Brussel (ASSB).
(Einde persbericht)

* * *
Noot aan de redactie: voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met: ASSOCIATED WEAVERS INTERNATIONAL, Henri Van Dierdonck, gedelegeerd bestuurder, tel.: 055/230 211 of Dries Bossuyt, general manager, tel.: 055/230 390 of ANTHONISSEN & ASSOCIATES, Peter Frans Anthonissen of Els Van den Houte, tel. 03/286 77 77. www.associatedweavers.net

* * *