RTL Z

maart/12-versatel_de_mol_verkoop_9_procent.xml
John de Mol verdient minimaal 60 miljoen aan belegging Versatel John de Mol heeft het grootste deel van zijn aandelen Versatel verkocht. Hij heeft zijn belang in het telecombedrijf teruggebracht van 10,1 naar 1,3 procent. "We zien grotere opportunities dan Versatel."

Goede investering
Talpa, de investeringsmaatschappij van De Mol, had Versatel van de transactie op de hoogte gesteld. De Mol heeft de aandelen gekocht in februari en mei vorig jaar.
De eerste 5 procent (23 miljoen aandelen) heeft Talpa gekocht voor ongeveer 30 eurocent per aandeel. De volgende 5 procent voor iets minder dan 90 eurocent per aandeel. Daarna is de koers van Versatel tot ruim boven de 2 euro gestegen. Versatel heeft 460 miljoen aandelen uitstaan. Talpa had er ruim 46 miljoen, de gerealiseerde winst bedraagt derhalve minimaal 60 miljoen euro.
Frank Botman, directeur van Talpa, stelt dat de meldingsplicht al woensdag is ontstaan en dat de aandelen "zeker boven de 2 euro zijn verkocht". "We mogen niet zeggen aan wie en voor hoeveel, dat hebben we afgesproken. Onze winst ligt ruim boven de 60 miljoen euro."

Overname alleen met bronvermelding www.rtlz.nl

Met vriendelijke groet, Erik Rezelman, rtlz.nl