Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland 13-03-2004 - In Flevoland vond vrijdagavond en - nacht twee aanrijdingen plaats, waarbij sprake was van letsel.

De eerste vond plaats aan de Schoener in Lelystad. Een 38-jarige automobilist uit Lelystad reed op die weg en op dat moment kwam vanuit tegenstelde richting, ook op die weg een 22-jarige plaatsgenoot. Door onbekende oorzaak verloor de 38-jarige Lelystedeling in de bocht de controle over de auto en botste daardoor tegen de wagen aan van de 22-jarige man. Hierbij raakte de man van 38 jaar gewond aan zijn gezicht. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Na overleg met het personeel van de ambulance werd het slachtoffer verzocht te blazen om eventueel gebruik van alcohol vast te stellen. Hij bleek onder invloed te zijn, maar een ademanalyse was op medische gronden niet mogelijk. Daarom is in overleg met hem besloten tot het laten afnemen van een bloedproef. De uitslag daarvan laat een aantal dagen op zich wachten. De andere bestuurder raakte niet gewond, hij verkeerde ook niet onder invloed.

Het tweede ongeval waarbij sprake was van letsel, betrof een eenzijdig ongeval in Rutten aan de Noordermeerweg. Een 41-jarige man uit Lemmer zocht tijdens het rijden naar zijn telefoon, waarbij hij niet op de weg lette en vervolgens de berm inreed en tegen een boom botste. Eenmaal ter plaatse, klaagde de man over pijn in rug en aan zijn been. Gezien de mogelijkheid van nekletsel, werd de Fries overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.