Politie Flevoland

Rijden onder invloed in(s) verkeer(d)

Flevoland 13-03-2004 - In Flevoland werd aan het begin van het weekend weer een aantal verkeersdeelnemers bekeurd omdat ze met teveel alcohol op, deelnamen aan het verkeer.

In Zeewolde aan de Spiekweg bleek vrijdagavond een 28-jarige Zeewoldenaar me teveel op te rijden. Hij had uiteindelijk een promillage van 0.8. Goed voor een boete.

Een score van 1,8 promille. Dat gold voor een 35-jarige man uit Swifterbant. Hij werd vrijdagmiddag gecontroleerd op de Wulk in zijn woonplaats. Dit promillage was goed voor het invorderen van het rijbewijs. Bovendien bleek zijn auto niet APK gekeurd. De man kan daardoor meerdere bekeuringen tegemoet zien.

Een 19-jarige vrouw uit Urk zat vrijdagnacht ook aan de verkeerde kant van de alcoholscore. Agenten zagen haar wagen staan op de Rotholm en even later rijden. De vrouw bleek een promillage te hebben van 0.7. Een andere Urker, een 18-jarige snorfietser werd vrijdagavond op de Urkerweg ook betrapt op het rijden met teveel op. Een ademanalyse wees een promillage uit van 1,6.