Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht 13-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Belediging leidt tot aanhouding

VEENENDAAL Op zaterdag 13 maart, om 01.00 uur, vond er in een cafe aan de Markt een vechtpartij plaats waarbij bemiddeling van de politie werd gevraagd. Bij deze bemiddeling werd een van de politieagenten beledigd waarna een 20-jarige verdachte uit Veenendaal werd aangehouden. De vriend van deze verdachte, een 22-jarige inwoner uit Veenendaal trachtte deze aanhouding te voorkomen en werd eveneens aangehouden. Bij deze aanhouding moest de politie dreigen met de inzet van pepperspray. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven betrapt

VEENENDAAL Op vrijdag 12 maart, om 19.52 uur, werd in een winkel aan de Hoofdstraat een 30-jarige verdachte uit Marienheem aangehouden voor winkeldiefstal.

De man had getracht om vier herenkostuums, ter waarde van 1800 euro, in een rugzak mee te nemen. Bij de diefstal liet de man zich assisteren door een medeverdachte. Deze had de herenkostuums in de paskamer gelegd. Deze tweede verdachte zag kans om de winkel te verlaten voordat de politie arriveerde. Naar deze persoon wordt nog een onderzoek ingesteld. De aangehouden man kreeg een proces-verbaal.

Man ernstig mishandeld

VEENENDAAL Op vrijdag 12 maart, om 17.35 uur, werd op de Scheepjeshof een 15-jarige jongen uit Veenendaal geslagen door vier vermoedelijk Antilliaanse verdachten. Het slachtoffer en de verdachten hadden op donderdag 11 maart ook al ruzie met elkaar gehad op de Stationssingel. Deze ruzie leidde wederom tot een conflict waarbij van het slachtoffer werd geëist dat hij zijn excuses aanbood.

Toen de jongen dat niet hardop zei werd hij door de vier knapen op zijn hoofd geslagen. De jongen werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Ede

Het signalement van de verdachten luidt:

De vier verdachten droegen allen zogenaamde Karl Kani jassen, dit zijn ruimvallend donsjassen. Een van de jongens had een jas in de kleuren blauw en wit. Men droeg allen wijde broeken en een van hen had een petje op. De jongens zijn weggelopen in de richting van de Markt.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.