Eemland zuid 11.30 uur

Utrecht 13-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Doorrijder aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdag 12 maart, om 21.00, werd een 30-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding op de Hogeweg.

De man had met zijn auto een andere automobilist van achteren aangereden die voor een verkeerslicht stond te wachten. Na de aanrijding was hij doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Omdat een getuige de politie kon informeren over het kenteken van de verdachte kon deze kort na de aanrijding worden aangehouden. De man onderging tevens een ademtest waarbij bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies 480 ug/l en kreeg voor beide verkeersmisdrijven een proces-verbaal.

Man bekeurd voor belediging

AMERSFOORT Op vrijdag 12 maart, om 16.05 uur, heeft de politie een 20-jarige inwoner uit Amersfoort bekeurd voor een aantal overtredingen.

De politieagenten zagen dat de man niet handsfree belde in zijn auto en gaven hem een stopteken. Bij controle van het voertuig bleken er ook een aantal technische gebreken te zijn. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Nadat de politieagenten hun weg vervolgden zagen zij in hun achteruitkijkspiegel dat de bekeurde automobilist duidelijk zichtbaar zijn middelvinger opstak tegen hen. De man werd hierna aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau. Ook hiervoor kreeg de man een proces-verbaal.

Meisje in het gezicht geslagen

AMERSFOORT Op vrijdag 12 maart, om 17.30 uur, werd een 14-jarig meisje uit Amersfoort in het gezicht geslagen.

Het slachtoffer liep alleen in de Meridiaantunnel uit de richting van het centrum toen zij een groep van ongeveer 20 jongeren tegenkwam. Bij het passeren werd zij door een meisje uit die groep tegen een ander aangeduwd. Deze pakte het slachtoffer bij de arm en sloeg haar in het gezicht. Hierdoor ontstond letsel aan haar lip.

Volgens het slachtoffer bestond de groep uit allochtone jongeren en voldeed de verdachte aan het volgende signalement:

Meisje, ongeveer 14 jaar oud, 1.50 meter lang, licht getinte huidskleur, donkerbruin/zwart krullend haar tot net onder de oren, en gekleed in een opvallende zuurstokroze broek.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.