Ingezonden persbericht


EMBARGO TOT 14.00 UUR OP ZATERDAG 13 MAART 2004

PERSBERICHT: Jonge Democraten nemen voortouw in Jongeren Innovatieplatform

Den Haag, 13 maart 2004

Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Vincent Verkoelen kondigde zaterdag 13 maart in zijn speech tot het D66-congres aan dat de Jonge Democraten het initiatief hebben genomen tot de oprichting van het Jongeren Innovatieplatform. Doel van het platform is om met jongeren met diverse achtergronden mee te denken over en tot praktische voorstellen te komen voor de richting van de Nederlandse kenniseconomie. Ook zal het Innovatieplatform nauwgezet gevolgd worden.

Vincent Verkoelen: "De jongeren van Nederland hebben net zo goed een steentje bij te dragen. Daarom ben ik blij dat begin mei het zogeheten Jongeren Innovatieplatform van start gaat. De Jonge Democraten nemen daarin een voortrekkende rol. Doel is te komen tot broodnodige praktische oplossingen. Nederland moet zijn nek gaan uitsteken. Ik ben dan ook zeer blij met de positieve respons van Laurens Jan Brinkhorst op ons initiatief."

In het platform zullen zowel jongeren die reeds actief zijn op de arbeidsmarkt als afstuderenden in het hoger onderwijs plaatsnemen. Begin mei 2004 zal het platform voor het eerst bijeenkomen.

______________________