Binnensticht 11.30 uur

Utrecht 13-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Stoffelijk overschot aangetroffen in de Kromme Rijn

WERKHOVEN Op vrijdag 12 maart, om 11.40 uur, werd door een passerende schipper het stoffelijk overschot van man in het water van de Kromme Rijn aangetroffen.

Door de brandweer werd de man op de wal gebracht. Uit onderzoek van de politie bleek dat het ging om de sinds 19 februari vermiste 80-jarige inwoner van Veenendaal. Naar de doodsoorzaak wordt een onderzoek ingesteld.

Man mishandeld en beroofd

BUNNIK Op zaterdag 13 maart, om 00.15 uur, werd een inwoner van Bunnik op de Sportlaan mishandeld en van zijn mobiele telefoon beroofd. Het slachtoffer was met twee vrienden een groep van tien Marokkaanse jongens tegengekomen. Door deze groep werd het slachtoffer uitgescholden. Toen hij daarop wat terug riep keerde de groep zich tegen het slachtoffer en zijn twee vrienden. Twee jongens werden hierna door de gehele groep geslagen en geschopt waarbij het 13-jarige slachtoffer een bloedneus opliep. Een van de verdachten haalde tevens de mobiele telefoon uit de jas van het slachtoffer. Een van de vrienden werd onder bedreiging van een mes gedwongen om zijn portemonnee af te geven. Het geld uit de portemonnee werd meegenomen.

Van een van de verdachten is een signalement bekend. Het gaat om een jongen van ongeveer 14 jaar oud, 1.60 meter lang, kort zwart krulletjes haar met aan de zijkant opgeschoren, gekleed in een zwart bomberjack, blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Motorrijder raakt rijbewijs kwijt

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Op vrijdag 12 maart, om 12.30 uur, hielden politieagenten van het Bureau Verkeer onder Controle op de Rijsenburgselaan een snelheidscontrole waarbij hen een motorrijder passeerde die 121 kilometer per uur reed. Ter plaatse geldt een toegestane maximum snelheid van 60 kilometer per uur. De man werd staandegehouden en het rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de 31-jarige motorrijder uit Bunnik wordt proces-verbaal opgemaakt.