Utrecht Stad, 12.00 uur

Utrecht 13-03-2004 - Nieuwsberichten Stad Utrecht

Autodiefstal met geweld
UTRECHT Op vrijdagavond omstreeks 20.45 uur is een 32-jarige vrouw uit Utrecht onder bedreiging van een pistool van haar auto beroofd.

De vrouw kwam omstreeks 20.45 uur aan bij haar woning aan de Croesestraat. Bij het inparkeren werd de bestuurdersportier opengetrokken. De vrouw zag een man met een zwarte bivakmuts en een grijs kleurig pistool naast haar staan. De man zei haar uit de auto te gaan. Hierop is zij uit haar auto gestapt waarbij de man haar uit de auto trok. Vervolgens is de man op de bestuurdersstoel gaan zitten. De vrouw heeft daarop nog wel het passagiersportier geopend en haar spullen gepakt. Vervolgens reed de man weg in de richting van de Balijelaan, waarbij de linker achterportier, die zij had geopend, nog open stond. Het portier sloeg uiteindelijk dicht tegen een daar geparkeerd voertuig.

De ontvreemde auto betreft een Ford focus, kleur groen met het kenteken 38-NG-XX.
De politie verzoek getuigen zich te melden bij de politie van district Marco Polo via telefoon nummer 0900-8844.

Ongeval met licht letsel
UTRECHT Vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur waren agenten getuige van een aanrijding op de Croeselaan/Jaarbeursplein. Een 20- jarige bestuurder uit Hilversum reed vanaf het Jaarbeursplein de Croeselaan op en reed daarbij een van rechts komende fietser aan, komende vanuit de richting van het Westplein. De 13-jarige fietser uit Utrecht kwam ten val en gleed langs de auto naar de grond. De bestuurder van de auto trok na de aanrijding op en reed de Croeselaan op. Daar moest hij stoppen voor de bestuurders die stilstonden voor het rode verkeerslicht. Een van de agenten heeft een sprintje getrokken, het portier van de bestuurder opentrokken en de contactsleutel eruit gehaald. De bestuurder van de auto is vervolgens aangehouden. De ambulance heeft de fietser onderzocht naar aanleiding van pijn in de linker enkel, maar zag geen redenen om hem over te brengen naar het ziekenhuis. De fietser is door de politie naar huis gebracht.

Ongeval letsel
UTRECHT Omstreeks 14.00 uur vrijdagmiddag heeft op de Croeselaan een aanrijding tussen een personenauto en een scooter plaatsgevonden. Naar aanleiding van een melding is de politie naar de Croeselaan gegaan. Aldaar bleek dat de Utrechtse 39-jarige bestuurder van de personenauto uit de richting van het Jaarbeursplein kwam en in de richting van de Vondellaan reed. Ter hoogte van de Groenendaalstraat sloeg de bestuurder rechtsaf. Parallel aan de hoofdrijbaan reed op het fietspad een scooter. De scooter reed vervolgens tegen de auto aan. Beide opzittenden (beiden afkomstig uit Utrecht, 15 en 18 jaar) van de scooter zijn met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het AZU. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernieling vrachtwagen
UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur een 37-jarige man uit Polen aangehouden wegens het vernielen van een vrachtwagen.

De 31-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Nieuwegein stond op de Albatrosbrug voor een verkeerslicht. De bestuurder wilde vervolgens voorrang verlenen aan een fietser. Deze fietser bleef staan. De bestuurder had de indruk dat de fietser niet wilde oversteken en reed door. De fietser ging hierdoor uit zijn dak en sloeg een spiegel kapot. Daarna achtervolgde de fietser de vrachtwagen. Toen de vrachtwagen wederom voor een verkeerslicht stond, gooide de fietser zijn fiets voor de vrachtwagen, vernielde de andere spiegel en trok een portier open. De bestuurder van de vrachtwagen had hier geen zin in en reed weg met zijn portier open over de fiets heen. De politie heeft de 37-jarige fietser uit Krakou (Polen) aangehouden. De man is echter niet voorgeleid, omdat deze onwel werd en vervolgens met de ambulance is afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij terugkomst op het bureau is de man alsnog voorgeleid en met proces verbaal heengezonden.

Rijden zonder rijbewijs
UTRECHT Omstreeks 02.10 uur heeft de politie op de Lange Jansstraat een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs.

Tijdens surveillance werd een agent ingehaald door een personenauto, die een doorgetrokken streep negeerde en geen gordel omhad. De man stopte verderop en de agent heeft de man op zijn gedrag aangesproken. Hij bleek geen rijbewijs bij zich te hebben en is daarna bekeurd. In verband met een prio-melding moest de agent de afhandeling staken. Bij het wegrijden zag de agent de man tegen het verkeer in wegrijden. Later werd dezelfde man uit Utrecht aangetroffen een aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De man is overgebracht naar het bureau, alwaar hij een valse naam opgaf en weigerde mee te werken. Uit een ademanalyse bleek dat de man 545 ug/l in zijn lichaam had. De man heeft een proces verbaal gekregen voor het rijden onder invloed en is met een rijverbod van 5 uur heengezonden. Daarnaast heeft hij ook een viertal bekeuringen ontvangen voor het negeren van een doorgetrokken streep, het niet tonen van het rijbewijs en het tweemaal opgeven van een valse naam.

Rijden onder invloed
UTRECHT Op de Marnedreef heeft de politie vrijdagochtend om 06.10 uur een 36-jarige man uit Vleuten aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens surveillance werden de agenten bij het wachten voor een rood verkeerslicht op de Zamenhofdreef gepasseerd door een personenauto die met hoge snelheid over de linker rijstrook en vervolgens door rood reed. De politie heeft hierop een stopteken gegeven, waar de bestuurder niet aan voldeed. De politie heeft de auto ingehaald en de bestuurder tot stoppen gemaand.

Na een mislukte ademtest, verzochten de agenten de man om mee te gaan naar het bureau voor een ademanalyse. De man weigerde dit. Na herhaaldelijk verzoeken, heeft de politie de man aangehouden. De man weigerde vervolgens mee te werken en moest enig geweld gebruiken. Uiteindelijk heeft de politie pepperspray moeten gebruiken, waarna de man zijn verzet opgaf.

De bijrijder weigerde vervolgens om bij de auto weg te gaan, aangezien deze weggesleept zou worden. De politie heeft daarop de bijrijder aangehouden wegen het niet voldoen aan een bevel/vordering. Beide mannen zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat de bestuurder 375 ug/l in zijn lichaam had.

UTRECHT Op de Neckardreef heeft de politie vrijdagavond omstreeks 23.45 uur een 60-jarige man uit Zeist aangehouden aangehouden voor rijden onder invloed.

Tijdens surveillance zag de politie op de Einsteindreef een bestuurder van een personenauto langzaam rijden en regelmatig en overbodig remmen. Op de Theemsdreef heeft politie de bestuurder een stopteken gegeven, waaraan hij niet voldeed en doorreed richting de Neckardreef. Na herhaaldelijk seinen is de bestuurder eindelijk gestopt. Uit de ademtest bleek dat de bestuurder alcohol genuttigd had. Hierop is hij aangehouden en voor ademanalyse overgebracht naar het bureau. De ademanalyse wees uit dat de man 545 ug/l in zijn lichaam had. De man is met een proces verbaal en een rijverbod van 6 uur heengezonden.

UTRECHT De politie heeft op vrijdag 12 maart twee alcoholcontroles gehouden. De eerste van 20.30 tot 22.15 uur op het Zandpad. Hierbij werden geen bijzonderheden geconstateerd. De tweede controle vond plaats van 23.00 tot 01.10 uur op de Albert Schweitzerdreef. In totaal zijn er 645 blaastesten afgenomen. Tijdens deze controle is een 40-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 680 ug/l in zijn lichaam had. De man is heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod van 8 uur. Eveneens is een 47-jarige man uit Maarssen aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij 220 ug/l in zijn lichaam had. De man is met een rijverbod van 1 uur heengezonden.
Eveneens is tijdens deze controle een 34-jarige man uit Maarssen aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat deze man 595 ug/l in zijn lichaam had. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Het rijbewijs is ingenomen en de man is met een proces verbaal en een rijverbod van 6 uur heen gezonden.