Rijn en Venen, 12.15 uur

Utrecht 13-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn en Venen

Snelheidscontrole
MONTFOORT Vrijdagmiddag heeft de politie op de Pronvincialeweg N204 te Montfoort een snelheidscontrole gehouden. De controle werd uitgevoerd door het Bureau Verkeer onder Controle en duurde van 13.45 tot 15.35 uur. In totaal is van 1070 voertuigen de snelheid gemeten. In 21 gevallen werd een overtreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/h (maximaal toegestane snelheid is 80 km/h).

Fietsen onder invloed
VINKEVEEN Zaterdagochtend omstreeks 00.25 uur heeft de politie op de Herenweg een 30-jarige man uit Vinkeveen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol fietste.

Tijdens een surveillance zagen agenten de man op zijn fiets slingerend over de weg rijden. Hierop hebben zij de man aangesproken en verteld dat hij op de stoep moest lopen, omdat hij op deze wijze gevaar veroorzaakte. Tot drie maal toe stapte de man weer op zijn fiets. De agenten hebben hem daarop een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat de man onder invloed was. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek vervolgens dat de man 680 ug/l in zijn lichaam had. De man is vervolgens heengezonden met een rijverbod van 8 uur.