Lekstroom 12.15 uur

Utrecht 13-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Controle leidt tot bekeuringen

VIANEN- Op vrijdagmiddag, tussen 14.00 en 15.00 uur, heeft de politie een snelheids- en gordelcontrole gehouden op de Hagenweg. Er werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de toegestane maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten waarde betrof 83 kilometer per uur. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

Dief loopt tegen de lamp

NIEUWEGEIN Op vrijdagmiddag, om 16.45 uur, werd in een winkel aan de Veldwade een 32-jarige bewoner uit Utrecht aangehouden voor diefstal van twee discolampen ter waarde van 14 euro.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een transactie van 125 euro kon hij weer huiswaarts keren.

Bromfietser bekeurd

NIEUWEGEIN Op vrijdagavond, om 22.00 uur, zagen politieagenten hoe de bestuurder van een bromfiets zonder licht over de Laagravenseweg reed. De bestuurder werd een stopteken gegeven maar dit werd door hem genegeerd. Na een achtervolging over de Laagravenseweg stopte de bestuurder uiteindelijk op de Hornbach. De bromfiets bleek technisch niet in orde en werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Voor diverse overtredingen werd de bestuurder proces-verbaal aangezegd. De ouders van de 17-jarige jongeman uit Nieuwegein werden in kennis gesteld.

Bedreiger aangehouden

HOUTEN Op zaterdagmorgen, om 02.00 uur, heeft de politie een 19-jarige militair uit Houten aangehouden voor bedreiging van de portiers van een horecagelegenheid aan de Hefbrug. De man was in die gelegenheid betrokken geweest bij een ruzie en uit de lokaliteit gezet. Buiten bleef hij lastig tegen de portiers en uitte hij bedreigingen.

De aanhouding van de man werd bemoeilijkt door een aantal medestanders. Om deze vrienden op afstand te houden moest de politie dreigen met de wapenstok.

Omdat de verdachte een militair betrof werd hij na zijn aanhouding overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.