Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 13 maart

Alkmaar 13-03-2004 - 14.00 uur

Grote alcoholcontrole

Alkmaar, zaterdag 13 maart 2004.

In de afgelopen nacht, tussen 22.00 en 04.00 uur heeft de politie op zes locaties in Alkmaar verkeersdeelnemers gecontroleerd op alcoholgebruik. 365 bestuurders moesten een blaastest afleggen. 7 van hen bliezen over de streep. De hoogste score was 455 ug/l. Er werd ondermeer gecontroleerd op de Kennemerstraatweg, de Vondelstraat en de Bergerweg. Er werden 18 agenten ingezet. Zie voor meer informatie ook het regionale bericht over de alcoholcontrole.

Tweederde bekeurd bij bromfietscontrole in Alkmaar-Noord

Alkmaar, vrijdag 12 maart 2004.

Tijdens een bromfietscontrole in Alkmaar-Noord heeft de politie in totaal 75 brom/snorfietsers gecontroleerd. 50 van hen kregen een bekeuring omdat er iets niet in orde was.

De bromfietscontrole werd gehouden tussen 14.00 en 21.00 uur. Er is gecontroleerd op drie verschillende locaties: de Kanaaldijk, het Molentochtpad en de Johanna Naberstraat. De politie heeft met name gecontroleerd op het geluid dat de brommers produceerden, het vermogen, het rijgedrag en de aanwezigheid van geldige (verzekerings)papieren. Er vielen in totaal 50 bekeuringen. 24 werden er uitgedeeld vanwege het overschrijden van de constructiesnelheid. In 7 gevallen produceerden de voertuigen teveel lawaai. Ook werden 5 bestuurders betrapt op het rijden zonder helm.

Deze controle maakt deel uit van een project in Alkmaar-Noord waarbij de jeugdoverlast wordt aangepakt. Er kwamen veel overlastmeldingen van buurtbewoners. Een van de ergernissen is het rijgedrag en de geluidsoverlast van jeugdige bromfietsers. De uitgebreide bromfietscontrole wordt dit jaar nog elf keer herhaald in Alkmaar-Noord.

Insluiping

Alkmaar, vrijdag 12 maart 2004.

Een bewoner van een huis aan de Uitenboschstraat deed vandaag aangifte van een insluiping in zijn woning op donderdagmiddag 11 maart tussen 15.00 en 16.00 uur. De vrouw des huizes was op dat moment boven toen er uit de woonkamer een Sony-spelcomputer en een mobiele telefoon werden weggenomen. De dader is binnengekomen via de niet afgesloten achterdeur.

Auto uitgebrand

Alkmaar, zaterdag 13 maart 2004.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in de brand stond op de Marnixstraat. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. De oorzaak van de brand is onbekend en de kentekenhouder van de auto was niet thuis.