Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, 13 maart

Den Helder 13-03-2004 - 14.00 uur

Grote alcoholcontrole

Den Helder, zaterdag 13 maart 2004.

In de afgelopen nacht, tussen 22.00 en 04.00 uur heeft de politie in Den Helder, in het kader van een regionale controle, 542 automobilisten op diverse locaties in de stad laten blazen. Er was ook een rijdende controle. Er werd samengewerkt met de Marechaussee en politiestudenten. In totaal werden 28 medewerkers ingezet. 7 automobilisten kregen een proces-verbaal. De hoogste score was 490 ug/l. Eén van hen moest bloed af laten nemen omdat hij vermoedelijk verdovende middelen had gebruikt. Zie voor meer informatie ook het regionale bericht over de alcoholcontrole.

17 bonnen bij verkeerscontrole

Slootdorp, vrijdag 12 maart 2004.
In de middaguren, tot 15.30 uur, is het verkeer op de Westerterpweg gecontroleerd. Daarbij werden 5 automobilisten bekeurd omdat ze de maximum snelheid overschreden. 10 bestuurders kregen een bon wegens het niet dragen van de autogordel. Daarnaast kregen 2 bromfietsers een bon respectievelijk wegens het niet hebben van een bromfietscertificaat en wegens het rijden op de verkeerde rijbaan.

Gebroken middenhandsbeentje na aanrijding

Slootdorp, vrijdag 12 maart 2004.

Omstreeks 17.30 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de Westerterpweg. Een 51-jarige automobilist uit Slootdorp reed over de Westerterpweg, komende uit de richting van Wieringerwerf. Hij sloeg ter hoogte van zijn woning rechtsaf de oprit op. Daarbij zag hij een 18-jarige bromfietser uit Slootdorp over het hoofd, die rechts naast hem in dezelfde richting, reed over het fietspad. De bromfietser kwam via de motorkap ten val en belandde in een greppel. Hij brak zijn linker middenhandsbeentje. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn.

Insluiping

Den Helder, vrijdag 12 maart 2004.

In de middaguren is er een spelcomputer van het merk Sony, type Playstation 2, weggenomen uit een woning aan de Pasteurstraat. De inbreker nam tevens een spel en een LCD-beeldscherm mee. Hij is vermoedelijk binnengekomen met behulp van een valse sleutel, bijvoorbeeld flipperen. De bewoner was even afwezig en had de voordeur niet op het nachtslot gedaan.

Dronken vrouw rijdt door na aanrijding

Anna Paulowna, zaterdag 13 maart 2004.

Omstreeks 02.45 uur reed een 39-jarige automobiliste uit Anna Paulowna stomdronken met haar auto tegen een geparkeerde auto die voor haar rechts van de Mr. Dr. Jonkerlaan stond. Ze ramde de auto frontaal en reed hierna door naar huis. De politie kwam haar op het spoor waarna zij in haar woning kon worden aangehouden. Ze blies aan het bureau ruim drie maal de toegestane hoeveelheid: 790 ug/l. Zij had de avond in een café doorgebracht maar kon zich niet eens meer herinneren welk café. Haar rijbewijs werd ingenomen en ze krijgt een proces-verbaal.