Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, 13 maart

Hoorn 13-03-2004 - 14.00 uur

Grote alcoholcontrole, bestuurder aangehouden wegens poging doodslag

Hoorn, zaterdag 13 maart 2004.

In de afgelopen nacht, tussen 22.00 en 04.00 uur heeft de politie op diverse locaties in Hoorn, een grote alcoholcontrole gehouden. Er werd van 884 bestuurders een ademtest afgenomen op de Oostergouw, het Keern en de Veemarkt. 14 verkeersdeelnemers kregen een proces-verbaal omdat ze over de streep bliezen. De hoogste score was 780 ug/l en van 2 automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd.

Zie voor meer informatie ook het regionale bericht over de alcoholcontrole.

Een 21-jarige automobilist uit Hoorn werd aangehouden en voor de nacht ingesloten. Hij kwam met zijn busje aanrijden over de Provincialeweg uit de richting van Enkhuizen en volgde niet de aanwijzingen op van een agent die staand op de weg een stopteken gaf. De man maakte een slingermanoeuvre en de agent moest opzij springen om niet aangereden te worden. De man werd kort hierna in zijn woning aangehouden wegens poging tot doodslag. Hij bleek onder invloed van drank te verkeren en blies aan het bureau 425 ug/l. Hij verklaarde de aanwijzingen van de agent niet begrepen te hebben.

Kamerbewoner breekt in bij hospita

Bovenkarspel, vrijdag 12 maart 2004.

Omstreeks 22.30 uur werd een 28-jarige man aangehouden. Hij was onder invloed van drank en drugs en had zelf de politie gebeld met een onsamenhangend verhaal over een vermeende achtervolging door kennissen aan wie hij gestolen sieraden zou hebben verkocht. Uit onderzoek bleek het hier te gaan om een man die inwoont op een adres aan de Hertog Albrechtstraat. Tijdens afwezigheid van de huurster had hij haar slaapkamer opengebroken en enkele gouden sieraden weggenomen. De man is in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Dronken man vernielt ruit

Medemblik, zaterdag 13 maart 2004.

Omstreeks 05.00 uur hebben agenten op de Nieuwstraat een dronken 33-jarige man uit Medemblik aangehouden omdat hij uit vernielzucht een ruit had ingetrapt van een horecabedrijf. De man was boos vanwege een relatieprobleem. Na de vernieling belde hij zelf met de politie omdat hij vreesde dat hij nog meer zou uithalen. Hij is voor de nacht ingesloten. In de ochtend is hij heengezonden met een proces-verbaal op zak. Hij zal de schade moeten vergoeden.