Politie Drenthe

Zaterdag 13-03-04

Meppel 13-03-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Poging te ontkomen aan politiecontrole eindigt tegen geparkeerde auto ZUIDWOLDE - Een 41 automobilist botste in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Steenbergerweg in zijn woonplaats Zuidwolde eerst tegen een boom en daarna tegen een geparkeerde auto. Dit gebeurde terwijl hij probeerde te ontkomen aan een politiecontrole. Een politiepatrouille gaf de man een stopteken. Hij verhoogde echter zijn snelheid en verloor op de Steenbergerweg de controle over zijn auto. Omdat hij geen gordel droeg botste hij met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij wilde echter niet met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis. Hij had gedronken en is aangehouden. Pp het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille. Met een transactievoorstel van 580 euro is hij na verhoord te zijn in vrijheid gesteld.

Gewond door aanrijding
BEILEN - Bij een aanrijding op de kruising van de N-381 met de op- en afrit van de A-28 bij Beilen raakte vrijdagmiddag een 53 jr. vrouw uit Hoogersmilde gewond. Zij reed in een auto vanaf de afrit de N-381 op en verleende daarbij geen voorrang aan een 56 jr. automobilist uit Wergea. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Politie controleert op alcoholgebruik
HAVELTE / DIEVERBRUG - Vrijdagavond controleerde de politie op de Van Helomaweg in Havelte en de Rijksweg in Dieverbrug op het rijden onder invloed. 290 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Eén daarvan, een 52 jr. man uit Havelte, had teveel gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille. Hij kreeg een transactievoorstel van 190 euro.

Politie neemt auto in beslag
HOLLANDSCHEVELD - De politie nam in de nacht van vrijdag op zaterdag de auto in beslag van een 43 jr. man uit Westerhaar-Vriezenveen. De man reed in deze auto over de Wolgrasstraat in Hollandscheveld. Bij een politiecontrole bleek dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft tot 2006. Bovendien had hij gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,1 promille. Met een dagvaarding is hij in vrijheid gesteld.

Autokraker aangehouden
HOOGEVEEN - Op aanwijzing van een getuige hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20 jr. man uit Hoogeveen aan die wordt verdacht van diefstal van goederen uit een bedrijfsauto. Deze auto stond geparkeerd aan de Jan Dekkerstraat. De getuige zag dat de man enkele keren spullen uit deze auto pakte en waarschuwde de politie. Omdat de getuige ook kon aangeven waar de man naar toe was gelopen vond de politie ook diverse gereedschappen terug die uit de bewuste auto waren gestolen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Auto-inbraken
KOEKANGE - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Koekange twee autos opengebroken. De autos stonden geparkeerd in de Langedijk en de Mr. H. Smeengeweg. Uit de autos werden de radios gestolen.

COEVORDEN - Ook in de Drostenstraat in Coevorden is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto opengebroken en werd de radio er uit gestolen.

Politie zoekt getuigen woninginbraak
MEPPEL - De politie in Meppel hoopt dat er mensen zijn die vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur iets hebben gezien van een woninginbraak in de Marktstraat in Meppel. Rond dat tijdstip heeft een persoon ingebroken in een hoekwoning direct naast de bibliotheek. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Waarschijnlijk is de dief weggefietst op een opoefiets die uit de schuur is gestolen. Omdat de inbraak midden overdag plaats vond en woning direct naast de bibliotheek ligt hoopt de politie dat een bibliotheekbezoeker(st)er iets heeft gezien en dat zal melden.

Vandalen aangehouden
HOOGEVEEN - De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hoofdstraat in Hoogeveen twee mannen van 23 en 29 jr. uit Hoogeveen en Groningen aan op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen waren betrokken bij een vechtpartij die ontstond nadat één van hen tegen een geparkeerde auto had staan plassen en daarover door de eigenaar werd aangesproken. Er ontstond een vechtpartij waarbij meerdere personen betrokken waren en waarbij ook de bewuste auto werd beschadigd. De uit Groningen afkomstige eigenaar van de auto, een man uit Zwinderen en een man uit Hoogeveen deden aangifte van mishandeling en vernieling. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Een derde verdachte wiens identiteit bekend is, kon ontkomen maar hij kan binnenkort op een bezoek van de politie rekenen.

Huiselijk geweld
EMMEN - De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag in Emmen een 38 jr. man aan op verdenking van het bedreigen van zijn vriendin en haar twee kinderen en het mishandelen van zijn vriendin. Omdat de man niet wilde meewerken aan zijn aanhouding en daarbij een mes onder handbereik hield is hij met behulp van pepperspray aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

ZUIDWOLDE - In een café in Zuidwolde hield de politie vrijdagavond een 45 jr. man aan die wordt verdacht van het eerder op de avond mishandelen van zijn echtgenote. Ook hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie bekeurt in voetgangersgebied
MEPPEL - Tijdens surveillance op vrijdagavond (koopavond) in het centrum van Meppel heeft de politie zes automobilisten bekeurd voor het rijden in het voetgangersgebied.

Autobrand
ASSEN - Een oplettende voorbijganger ontdekte vrijdagavond dat er op de Dr. A. F. Philipsweg in Assen iets brandde in een vrachtauto. De man ging op nader onderzoek uit. Hij ontdekte toen dat er een brandje was ontstaan in de laadbak van een geparkeerde vrachtauto. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. Omdat de vrachtauto dicht bij gebouwen stond is door het alerte optreden van de voorbijganger waarschijnlijk voorkomen dat de brand is overgeslagen naar deze gebouwen.

Politie houdt vader en dochter aan
HOOGEVEEN - De politie hield zaterdagmorgen in alle vroegte een 48 jr. man uit Elim en zijn 13 jr. dochter uit Hoogeveen aan. Beiden verkeerden onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering van de politie, de dochter omdat ze een auto bestuurde. De man was zwaar onder invloed naar de woning van zijn ex-echtgenote in Hoogeveen getogen en dreigde daar de ruiten in te slaan. De gewaarschuwde politie vorderde van de man om te verdwijnen. Dit deed hij niet waarna hij werd aangehouden. De dochter stapte op dat moment in de auto van haar vader en parkeerde deze uit het zicht van de politie. Toen zij terugkwam lopen en ook nog eens bleek dat ze had gedronken is ook zij aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en toen hij in de politieauto een portier kapot trapte is hij met behulp van pepperspray buiten gevecht gesteld. Hij is voor nader verhoor ingesloten. Van de dochter werd op het politiebureau een ademanalyse genomen. Daaruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,65 promille. Met een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed is zij na verhoord te zijn in vrijheid gesteld.

Geheime zenders uit de lucht
NIEUW WEERDINGE - In de P. Beugelstraat en de Tussen de Wijken in Nieuw Weerdinge namen politie en agentschap Telecom vrijdagmiddag twee geheime zenders in beslag. Het agentschap Telecom maakt proces-verbaal op tegen de eigenaars van de zenders.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur.
Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950. info@politie-drenthe.nl