1e persbericht van zaterdag 13 maart 2004

Eindhoven 13-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rood licht controle

Op verschillende plaatsen in het stadsdeel Gestel / Stratum is vrijdag op het rijden door rood licht gecontroleerd. 49 bestuurders kregen een proces-verbaal.

Eindhoven: Beroving

Op het Albertipad is vrijdagavond tussen 20.30 uur en 20.45 uur een 22-jarige Eindhovenaar door drie donkere mannen van zijn horloge beroofd. Het slachtoffer liep naar zijn auto toen hij plotselinge belaagd werd door drie jonge getinte mannen, op een bromfiets, die geld eisten. De man gaf aan geen geld bij zich te hebben waarna een van hen een mes trok en het horloge van het slachtoffer eiste. Toen zij dit van zijn arm hadden gehaald zijn zij vertrokken.

Eindhoven: Aanhouding voor het in bezit hebben van drugs

Vrijdagavond om 20.55 uur is op de Stationsweg een 38-jarige in woner van Venray aangehouden. De man werd betrapt toen hij met een andere, tot nu toe onbekende, man drugs aan het verhandelen was. De verdachte gooide de drugs nog onder een auto maar dit werd door politiemensen gezien. Hij is overgebracht naar het bureau waar bleek dat hij in het bezit was van in het totaal 19 ,75 gram heroïne. Hij is voor onderzoek inverzekering gesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhoudingen na het mishandeling

Op de Havenweg zijn vrijdagavond om 23.47 uur een 22-jarige inwoner van Deurne en een 22-jarige Helmonder aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor, tijdens een ruzie, een portier van een horecagelegenheid aan de Havenweg te hebben mishandeld. De beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten

Om 23.50 uur is op de Havenweg een 43-jarige Helmondse vrouw aangehouden wegens vernieling van een ruit van een horecagelegenheid aldaar. De verdachte is na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden.

Deurne: Aanhouding na doorrijden na aanrijding

Zaterdagmorgen om 02.37 uur is op de Helmondsingel een 29-jarige automobilist uit Venray aangehouden. De man had even daarvoor, op de kruising Engelseweg Verlengde Stationstraat een aanrijding veroorzaakt en was na deze aanrijding doorgereden. Hij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.20 promille aan. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Asten: Drie verdachten aangehouden

In een container aan de Lienderweg zijn zaterdagmorgen om 05.20 uur drie mannen, in de leeftijd van 20 en 21 jaar, uit Oostblokker aangehouden. Zij hadden de container opengebroken en lagen daarin te slapen. De drie hadden gedronken en waren in het bezit van inbrekersgereedschappen. Zij zijn voor onderzoek ingesloten . Het gereedschap is inbeslaggenomen.

Budel: Aanhouding na drugsbezit

Op de Deken van Baarstraat is zaterdagmorgen om 00.35 uur een 21-jarige inwoner van Weert aangehouden. De man was in een uitgaansgelegenheid betrapt op het bij zich hebben van drugs en door een beveiligingsmedewerker overgedragen aan de politie. Hij was in het bezit van 16 sealtjes met cocaïne. In de auto van de verdachte werd ongeveer 25 gram cocaïne en 61 XTC pillen aangetroffen. Bij een onderzoek in de woning van de man werd nog een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Hij is ingesloten en inverzekering gesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Best: Onder invloed

Zaterdagmorgen om 00.40 uur is op de Mgr A F Diepenstraat een 39-jarige automobilist uit Best aangehouden. De man bleek onder invloed te zijn de ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2.20 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.