Persberichten 13 maart

's-Hertogenbosch 13-03-2004 - .

Snelheidscontrole
Vlijmen

- Vrijdagmiddag is op de Vendreef een snelheidscontrole gehouden. Daarbij zijn 14 bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden van de toegestane 60 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 kilometer per uur.

Onder invloed drugs en alcohol
's-Hertogenbosch

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Hambakenweg een 37-jarige automobilist uit Geldermalsen aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en harddrugs (cocaïne). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed drugs en alcohol
Drunen -
Op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol en drugs is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Grotestraat een 20 jarige autobestuurder uit Waalwijk aangehouden. Van de man is een bloedmonster afgenomen en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 12 uren.

Openlijke geweldpleging
's-Hertogenbosch -
Agenten waren er in de nacht van vrijdag op zaterdag getuige van dat er een ruit van een bushalte aan de Zuid Willemsvaart door vuurwerk werd vernield. Bij het ontploffen van het vuurwerk waren er enkele jongelui bij de bushalte die er, bij het zien van de politie, snel vandoor gingen. Een van hen, een 17 jarige Bosschenaar, kon worden aangehouden. Een bij de bushalte geparkeerde personenauto liep door rondspringend glas lakschade op. Een getuige meldde bij de politie dat een groep jongelui ook in een bushalte aan de Tolbrugstraat vuurwerk hadden afgestoken. Een ruit van het bushokje bleek eveneens beschadigd.

Openbare dronkenschap
's-Hertogenbosch

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Hinthamerstraat een 25-jarige Bosschenaar aangehouden. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en stak de middelvinger op tegen surveillerende agente. De man kon vanwege zijn dronkenschap en agressieve gedrag niet worden gehoord en is ter ontnuchtering ingesloten in de politiecel.

Baldadigheid
's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Sint Janssingel een 20-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij had redelijk wat alcohol op en daardoor een baldadige bui. Hij pakte een fiets op en gooide die in het water. Op het politiebureau kwam de spijt en verklaarde hij de schade aan de eigenaar te willen vergoeden.

Huiselijk geweld
Vught -
Vrijdagavond is in de woning van zijn 30 jarige echtgenote met wie hij in een echtscheidingsprocedure is gewikkeld een 35 jarige man uit Lierop aangehouden. Na een ruzie werd de vrouw enkele keren tegen het hoofd geslagen en tegen de benen geschopt. De man is ingesloten.

Te veel gedronken - rijbewijs kwijt
Sint Oedenrode -
Op de Borchmolendijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige automobilist uit Sint Oedenrode aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man zoveel alcoholhoudende drank gedronken had dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd.

Boete voor rijden onder invloed
Schijndel -
Een 26-jarige automobilist uit Den Dungen liep in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Kloosterstraat in Schijndel tegen de politielamp. Hij bleek iets te veel alcohol gebruikt te hebben en kwam er met een geldboete van 220 euro vanaf.

Slachtoffer gezocht
Berlicum -
Woensdag 10 maart jl. tussen vijf en half zes 's-middags was een vrouw getuige van een verkeersongeval tussen een fietsster van ongeveer 14 jaar en de bestuurder van een personenauto met aanhangwagen. De bestuurder van de auto was volgens de getuige zeer boos op het meisje en is na de aanrijding zonder zijn identiteit kenbaar te hebben gemaakt weggereden. Het meisje heeft haar arm bij de aanrijding flink pijn gedaan. De politie wil het onderzoek naar deze zaak graag oppakken maar weet niet wie het slachtoffer (meisje) is. De politie verzoekt het slachtoffer en getuigen van het ongeval, dat plaats vond op de Loofaert in Rosmalen (op het grensgebied van Maliskamp en Berlicum) contact op te nemen met het politieteam Schijndel. Telefoon 0900-8844.

Onder invloed met auto tegen boom
Schijndel -
Zaterdagmorgen omstreeks kwart voor acht reed een 23 jarige automobilist uit Schijndel op de Europalaan tegen een boom. Dat gebeurde met een behoorlijke snelheid want de boom stond deels in de zijkant van de auto die als total loss beschouwd moet worden. De bestuurder en de inzittende gingen er vandoor maar konden in de nabijheid worden aangehouden. De bestuurder had licht hoofdletsel opgelopen omdat hij vermoedelijk de autogordel niet om had. Zijn passagier bleef ongedeerd. De bestuurder was behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank. Er is een blaastest van hem afgenomen die erg negatief voor hem uitviel. De man bleek bij onderzoek geen geldig rijbewijs te hebben en de auto die hij de dag tevoren had gekocht was bovendien niet verzekerd. Voor alle strafbare feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder bij ongeval om het leven gekomen
Zeeland

- Vrijdagavond is een 51-jarige inwoner van Cuijk bij een verkeersongeval op de Verbindingsweg in Zeeland om het leven gekomen. De man was met zijn motorfiets op weg naar huis en is door onbekende oorzaak tegen een boom gebotst. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Alcohol in het verkeer
Veghel -
In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Jasmijnstraat in Veghel een 21 jarige automobilist uit Gemert aangehouden. De man bleek te veel alcoholhoudende drank op te hebben om de auto te mogen besturen. Hij kreeg een proces-verbaal een rijverbod van 3 uur. Veghel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Hoofdstraat in Veghel een 30 jarige automobilist uit Veghel aangehouden. Deze automobilist kwam in een bocht die hij ruim nam bijna in botsing met een politieauto. De bestuurder kwam daarna al waggelend naar de politiemensen en bleek behoorlijk in het glaasje te hebben gekeken. Omdat de man geen geldig rijbewijs had kon dit ook niet worden ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.
Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Kerkstraat in Uden een 31 jarige inwoner van Heesch aangehouden. Ook deze bestuurder had te diep in het glaasje gekeken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uren.

Inbraken in sportcomplexen
Erp -
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in twee sportcomplexen. Van de voetbalclub aan de Den Uil is op grove wijze een schuifpui geforceerd. Er zijn diverse ruimtes doorzocht en is er klein geld, snoep en drank weggenomen.
Daarna is er ingebroken bij de tennisclub aan de Watermolenweg. Een bij de voetbalvereniging weggenomen lamp werd daar terug gevonden, zodat het hier kennelijk om dezelfde daders gaat. In het pand zijn een aantal deuren kapot gemaakt en zijn er naast een geldbedrag van enkele tientallen euro's, een aantal sporttruien van de vereniging en snoepwaren weggenomen.

Openlijke geweldpleging
Oss -
In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er in en horecabedrijf aan de Eikenboomgraard in Oss ruzie tussen enkele bezoekers. Een van de beveiligingsmedewerkers kwam tussen beiden en wilde een van de betrokkenen naar buiten brengen. Op dat moment kreeg hij van meerdere bezoekers flinke klappen. Een keer werd hij zelfs met een fles op het hoofd geslagen. Nadat andere portiers te hulp waren geschoten konden de herrieschoppers buiten gezet worden. Daar zetten de ongeregeldheden zich voort en werd een van de portiers door een onbekende hard in het gezicht geslagen. Hij liep daardoor zodanig letsel op dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. De gealarmeerde politie heeft een 19 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden die er van verdacht wordt de portier met een fles te hebben geslagen. Na de schermutselingen buiten waarbij de andere portier gewond raakte heeft de politie nog twee 19 jarige inwoners van 's-Hertogenbosch aan gehouden.
Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Vernieling
Oss -
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20 jarige inwoner van Oss aangehouden. Agenten zagen dat hij op de Hooghuisstraat tegen het straatmeubilair schopte. Toen hij vervolgens een winkelruit intrapte is hij aangehouden.

Vernieling
Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20-jarige inwoner van Oss aangehouden. Hij wordt er van verdacht van een op de Klaphekkenstraat geparkeerd staande personenauto een buitenspiegel te hebben vernield

Controles
District Land van Cuijk - Op diverse plaatsen in het district zijn op vrijdagavond en -nacht controles gehouden. In Sint Anthonis zijn van 35 automobilisten blaastesten afgenomen. Niemand had te veel gedronken.
Verder zijn er 54 bekeuringen uitgedeeld terzake Wildplassen 1 x
Snelheidsovertredingen 3 x
Geen of defecte verlichting 46 x
Voeren van mistlichten 2 x
Onnodig claxonneren 1 x
Geen bromfietscertificaat 1 x
In Boxmeer is een 28 jarige automobiliste uit Beers aangehouden. Zij reed met een glaasje te veel op over de St Anthonisweg. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uren.

Mishandeling
Boxmeer -
Op de Spoorstraat in Boxmeer is in de nacht van vrijdag van zaterdag een 24 jarige inwoner van Gennep aangehouden op verdenking van mishandeling van en 22 jarige inwoner van Boxmeer. Het tweetal was na een ruzie met elkaar op de vuist gegaan waarbij de man uit Boxmeer een stevig bloedende neus opliep. De verdachte deed later aangifte tegen de man uit Boxmeer omdat die volgens hem begonnen was met de ruzie.

XTC
Escharen

- Bij een 17-jarige jongen uit Grave zijn, toen hij een horecagelegenheid in Escharen wilde bezoeken, 5 XTC tabeletten aangetroffen. Hij is door een bevieligingsmedewerker aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is door de politie verhoord en de XTC tabeletten zijn vernietigd.