Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 maart 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Hennepkwekerij ontmanteld

Politie neemt hennepkwekerij in beslag en houdt de eigenaar aan

Hengelo

Een 28-jarige man uit Hengelo werd vrijdag 12 maart omstreeks 09.20 uur in zijn woning aan de Jan Wiegersstraat aangehouden nadat in een van de slaapkamers van zijn woning een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen met 207 planten. De apparatuur en planten zijn in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd. De 28-jarige verdachte werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-029285)

Aanrijding met letsel

Meerdere gewonden bij aanrijding tussen twee personenauto's

Enter

Vrijdag 12 maart reed omstreeks 19.15 uur een 32-jarige automobiliste uit Diepenheim over de afslag A1 bij Enter komende uit de richting Rijssen. Zij verleende op het kruispunt met de N347 geen voorrang aan een voor haar van links komende auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Goor. Hierdoor ontstond een aanrijding. Bij de 24-jarige man zaten nog drie personen in de auto te weten zijn vrouw, hun baby en zijn schoonmoeder (leeftijd en woonplaats nog onbekend). De vier inzittenden werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 32-jarige bestuurster van de andere auto bleef ongedeerd. Een bij haar in de auto zittende 28-jarige vrouw uit Fleringen werd echter wel voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht in verband met nekklachten.
Beide auto's raakten total loss en werden afgesleept. De afrit is een uur afgesloten geweest.
(bps: 04-030833)

Aanrijding onder invloed van alcohol

Dronken bestuurder van een bestelauto raakt een boom en komt vervolgens in de sloot terecht

Daarlerveen

Een 31-jarige bestuurder van een bestelbus reed vrijdagavond 12 maart vanuit de richting Westerhaar op de Nieuwstraat in Daarlerveen. Hij raakte een boom aan de rechterzijde van de weg en belandde vervolgens met zijn voertuig in de sloot. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de politieagenten hem omstreeks 22.20 uur aanhielden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,68 promille. Het rijbewijs van de 31-jarige man werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-030880)

Verdachten woninginbraak aangehouden

Politie houdt twee mannen aan op verdenking van woninginbraak

Goor

Een surveillerende politieagent sprak vrijdagmiddag 12 maart in Delden twee fietsende mannen aan. De mannen, twee Britten, vertelden dat zij fietsend rondtrokken en naar de ambassade in Amsterdam wilden om daar hun terugkeer naar Engeland te regelen. De agent bood hun aan om aan het politiebureau in Goor de nodige contacten te leggen. De mannen gingen hiermee akkoord en reden met een paar politieagenten mee naar Goor. Toen de achtergebleven politieagent de fietsen bekeek, ontdekte hij dat deze mogelijk afkomstig waren van diefstal uit een woning aan de Rande in Hengelo, die plaatsvond in de nacht van 5 op 6 maart en waarbij twee soortgelijke fietsen gestolen waren. Toen de twee mannen even later in Goor aankwamen, gaven zij desgevraagd aan er geen bezwaar tegen te hebben dat de agenten hun bagage onderzochten. Uit dit onderzoek bleek dat de twee mannen nog meer goederen bij zich hadden, die uit het huis aan de Rande in Hengelo gestolen waren. Hierop werden de twee verdachten, mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van resp. 30 en 35 jaar, aangehouden. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-028135)

Aanhouding wegens bedreiging

Twee verdachten aangehouden wegens bedreiging van twee meisjes

Hengelo

Twee meisjes uit Goor van resp. 16 en 17 jaar waren vrijdagmiddag 12 maart in een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo geweest en daar lastiggevallen door twee hen bekende meisjes. Dit was al vaker gebeurd. Die middag waren de meisjes steeds aan het duwen geweest. Omstreeks 16.30 uur hadden de 16- en 17-jarige de horecagelegenheid verlaten en toen zij in de Marktstraat waren, werden zij wederom lastiggevallen door de twee meisjes waarbij zij door hen met de dood werden bedreigd. De meisjes waren heel bang geworden. Toen zij een politieauto zagen, renden zij naar de agenten toe en vroegen om hulp. Beide verdachten, een 17-jarige uit Goor en een 18-jarige uit Markelo, werden vervolgens aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-030715)

Telefoonkaarten en postzegels gestolen

Uit een winkel werden een aantal telefoonkaarten en vellen met postzegels gestolen

Haaksbergen

Vrijdagmiddag 12 maart werden rond 16.15 uur uit een winkel aan de Spoorstraat in Haaksbergen een aantal telefoonkaarten en vellen met postzegels gestolen met een totale waarde van ongeveer
E 6000,-. Op genoemd tijdstip waren drie mannen in de winkel, die mogelijk iets met de diefstal te maken hebben. De drie mannen hebben allen een licht getinte huidskleur. Een van hen is ongeveer 1.85 meter lang, heeft een smal postuur, baardgroei van enkele dagen en droeg een lichtkleurige baseball-cap. De tweede man is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een breed postuur. De derde man is ongeveer 1.75 a 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. Eventuele getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.
(bps: 04-030786)

Verdachte aangehouden

Verdachte wegens diefstal aangehouden

Enschede

Een 35-jarige vrouw uit Enschede deed aangifte van diefstal van haar tas uit het pand alwaar zij werkzaam is aan de Broekheurner Ring in Enschede. De diefstal vond plaats door insluiping op woensdagavond 3 maart. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van een verdachte, een 26-jarige man uit Enschede. Hij werd vrijdag 12 maart omstreeks 19.00 uur in zijn woning in Enschede aangehouden. Hij wordt tevens verdacht van diefstal in een woning aan de Emmastraat in Enschede op 11 maart. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-026977)

Aanhouding wegens poging diefstal auto

Politie houdt verdachte aan wegens poging diefstal auto

Enschede

Vrijdagmorgen werd omstreeks 09.30 uur gemeld dat een man zich verdacht gedroeg tussen auto's op de parkeerplaats van het ziekenhuis aan het Ariensplein in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de man aan. Hji kwam in eerste instantie met een onsamenhangend verhaal maar vertelde even later dat hij autosleutels had gevonden in het ziekenhuis en op verschillende auto's had geprobeerd of deze pasten. Hij had daarna een briefje achter de ruitenwissers willen doen. De agenten informeerden bij de receptie van het ziekenhuis of daar iets bekend was, maar dit was niet het geval. Hierop werd de verdachte, een 38-jarige man uit Enschede, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Politieagenten zijn begin van de middag naar het ziekenhuis teruggegaan en troffen bij de balie een medewerkster aan, die hen vertelde dat zij net melding wilde doen van vermissing van haar sleutelbos, die vermoedelijk uit haar jaszak was gestolen. De sleutels die de verdachte bij zich had, bleken haar sleutels te zijn. De medewerkster, een 53-jarige vrouw uit Enschede, deed inmiddels aangifte. De 38-jarige verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-030519)

Winkeldief aangehouden

Stadswachten betrappen winkeldief en houden hem aan, waarop de politie de verdachte overneemt

Enschede

Vrijdagmiddag 12 maart betrapten stadswachten een man op heterdaad bij het stelen van een flesje bier uit een winkel aan de Nicolaas Maesstraat in Enschede. De man had het flesje in zijn broekzak gestopt en verliet de winkel zonder af te rekenen. De stadswachten hielden de man aan, waarop de politie de aanhouding omstreeks 14.30 uur overnam. De verdachte, een 24-jarige man uit Enschede, was zodanig dronken dat hij niet gehoord kon worden. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Het was voor de man de achtste keer binnen een half jaar dat hij is aangehouden voor winkeldiefstal. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-030682)

Aanhouding wegens bedreiging

Verdachte aangehouden wegens bedreiging van een portier

Enschede

Zaterdag 13 maart kwam omstreeks 04.00 uur een melding binnen van bedreiging aan de Oude Markt in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de verdachte, een 28-jarige man uit Enschede. Hij bleek die nacht al vervelend te zijn geweest bij meerdere horecagelegenheden. Bij een van de horecagelegenheden aan de Oude Markt was hem door een portier die nacht twee keer de toegang geweigerd mede door het feit dat hij dronken was en zich vervelend gedroeg. Toen de 28-jarige man voor de derde keer bij de portier verhaal kwam halen, had hij de portier verbaal bedreigd. De politieagenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-030936)

Telefoonkaarten gestolen

Paar honderd telefoonkaarten uit winkel gestolen

Borne

In een winkel aan de Grotestraat in Borne zijn vrijdag 12 maart aan het eind van de middag/begin van de avond een paar honderd telefoonkaarten gestolen met een waarde van ongeveer E 3800,-. Op genoemd tijdstip zijn twee mannen in de winkel geweest die vermoedelijk met de diefstal te maken hebben. Het gaat om twee mannen met lint getinte huidskleur, ongeveer 25 tot 30 jaar oud. Een van de mannen had een rond gezicht, kort donker haar en een gezet postuur. Hij is ongeveer 1.75 a 1.80 meter lang en sprak goed Nederlands. De andere man heeft een vrij smal gezicht, baardgroei, donker kort haar en was donker gekleed.
Een van de mannen had de medewerker van de winkel met een smoesje bij de balie weggeroepen, die daardoor even onbeheerd was. Op dat moment stond ook een mevrouw bij de balie te wachten. Mogelijk dat zij iets gezien heeft. De politie verzoekt haar en ook eventuele andere getuigen contact op te nemen. (bps: 04-030824

Controles bij Arke stadion

Politie pakt overtredingen bij Arke stadion aan; ongeveer 300 automobilisten werden bekeurd voor fout parkeren en twee automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed

Enschede

Na drie weken te hebben gewaarschuwd is de politie vrijdagavond 12 maart overgegaan op het uitschrijven van bekeuringen wegens het fout parkeren bij het Arke stadion. In totaal werden ongeveer 300 automobilisten bekeurd. Het gaat hierbij om boetes van E 45,-. Gecontroleerd werd aan het Colosseum, Thermen, Palatijn, Forum en de Institutenweg.
Dinsdagavond 16 maart zal wederom gecontroleerd worden tijdens de wedstrijd FC Twente - NAC. De automobilisten zijn hierbij gewaarschuwd.

Vrijdagavond is aan het Pantheon tevens een alcoholcontrole gehouden van 23.00 tot 00.00 uur. Twee bestuurders werden aangehouden omdat de blaastest uitwees dat zij onder invloed van alcohol verkeerden. Een 40-jarige vrouw uit Enschede bleek een promillage van 0,6 te hebben, een 37-jarige man uit Almelo 1,05 promille. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.
(bps: 04-030875)

Op 18 februari 2004 werd onderstaand persbericht verzonden:

Waarschuwingsbonnen Business & Sciencepark

Laatste waarschuwing parkeren tijdens voetbalwedstrijden in het Arke stadion.

Enschede

Vanaf december 2003 zijn voor het Business & Sciencepark in Enschede nieuwe parkeerregels van kracht. Voor het gehele park is een parkeerzone ingesteld en zijn er diverse fysieke maatregelen genomen om het parkeren op groenstroken en fiets- en voetpaden tijdens voetbalwedstrijden van FC Twente te voorkomen. Parkeren langs de weg levert gevaarlijke situaties op en is bovendien onnodig. Er zijn voldoende parkeerplaatsen bij het Arke stadion en bij de diverse bedrijven in de directe omgeving. Om bezoekers te laten wennen aan de nieuwe regels heeft de politie in eerste instantie waarschuwend opgetreden. Zo kregen tijdens de laatste thuiswedstrijd van FC Twente op 7 februari jl. 450 foutparkeerders een waarschuwingsbon. Tijdens de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 28 februari geldt een laatste waarschuwingsactie. Daarna zal de politie parkeerboetes met een hoogte van 45 euro uitschrijven.

---- --