Time : 12:01:35 PM
Date : Saturday, March 13, 2004
Sender Name: Ministère de l'intérieur

Onderhandelingen met politiebonden opgeschort tot woensdag

Gisterenavond werden de onderhandelingen opgeschort tot woensdag tussen de Minister van Binnenlandse Zaken en de politiebonden. De onderhandelingen hadden betrekking op de eisen ingediend in het kader van een stakingsaanzegging die nu zondag in gaat. Deze eisen slaan op de zogenaamde evaluatie van het statuut van het politiepersoneel, de uitvoering van het Arrest van het arbitragehof in de gerechtelijke peiler en over een reeks andere knelpunten in het personeelsbeleid van de geïntegreerde politie

De onderhandelingen die sinds donderdag aan de gang zijn verliepen langzaam, maar in een constructieve sfeer, waarbij over een aantal punten een doorbraak in zicht is. Gisteren vrijdagavond werden de besprekingen over alle punten van de stakingsaanzegging afgerond.

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael zal nu een tekst voorbereiden die een weergave is van de besprekingen gedurende de laatste twee dagen en deze ter goedkeuring voorleggen woensdag aanstaande. In afwachting van de bespreking van dit voorstel van tekst hebben de bonden zich geëngageerd de komende dagen geen sociale acties te plannen ten einde de onderhandelingen hun volle kans te geven.

De Minister van Binnenlandse Zaken is verheugd over deze houding en hoopt dat de onderhandelingen de komende week kunnen leiden tot een sociaal klimaat waar in overleg een oplossing kan gezocht worden voor een aantal zeer punten, meer in bijzonder de uitvoering van het Arrest van het Arbitragehof over het politiestatuut.

Perscontact : Laurent Panneels 0475/43.91.41