NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

kansen voor Noord-Nederland

13 maart a.s. symposium Innovaties in de Zorg: kansen voor Noord-Nederland

Op woensdag 31 maart a.s. wordt het symposium `Innovaties in de Zorg: kansen voor Noord-Nederland gehouden in het POST -PLAZA te Leeuwarden. Aanvang 10.00 uur.

Het onderwerp ´Zorg´ is zowel politiek, maatschappelijk als ook economisch zeer actueel. Dit symposium wil een bijdrage leveren aan nieuwe economische bedrijvigheid in Noord-Nederland rond zorginnovaties. Doel van de bijeenkomst is een platform te creëren waarbij vraag- en aanbodzijde rond dit thema bij elkaar worden gebracht.

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in of rondom zorg- en medische instellingen. Professionals uit de wereld van de ziekenhuizen, thuiszorginstellingen, verpleeg-/verzorgingshuizen en producenten/leveranciers van medische producten en ICT gerelateerde oplossingen. Maar ook zorgverzekeraars, woningbouwcorporaties, overheidsbestuurders en kennisinstellingen.

Programma

De burgemeester van Leeuwarden, Margreeth de Boer, opent het symposium

De Directeur Generaal van het Ministerie van VWS, de heer van Rijn, houdt een inleiding over slimme zorg en de aangrijpingspunten vanuit het nationale zorgbeleid

Professor Bemelmans, hoogleraar TU Eindhoven, gaat in op zorginnovaties vanuit een ICT-invalshoek

De vice-voorzitter van het Adviescollege voor de Markt, de heer Smits, geeft aan waar innovatiekansen liggen waarop Noord-Nederland zich onderscheidend kan profileren

In de middag worden via workshops vier verschillende invalshoeken belicht. Hierbij is specifiek gezocht naar inspirerende voorbeelden en ervaringen uit het Noorden. Elk cluster bestaat uit 3 presentaties.

Innovatieve producten en diensten
E-Health en de breedbandtechnologie maken het mogelijk om nieuwe producten en diensten integraal aan te bieden.

Innovatie door domotica
Domotica richt zich op nieuwe toepassingen van moderne technologie voor wonen en zorg met als doel het verhogen van comfort en veiligheid.

Innovatieve regionale samenwerking
Nieuwe vormen van samenwerking geven soms verrassende resultaten en ongekende, soms ver strekkende mogelijkheden. Zorg in een ander verband: een uniek praktijkvoorbeeld in Friesland en ervaringen uit Twente.

Innovatieve managementconcepten
Een nieuwe innovatieve kijk op organiseren in organisaties levert rendement op de korte en op de lange termijn.

Naast deze, meer informatieve onderdelen biedt de dag volop mogelijkheden, o.a. door een interactieve marktplaats, om partners voor de realisatie van innovatieve ideeën te ontmoeten. Tenslotte worden in het verlengde van dit initiatief directe vervolgactiviteiten opgestart waarbij, onder begeleiding van deskundigen, innovatieve ideeën en concepten verder kunnen worden uitgewerkt tot noordelijke clusterprojecten.

Dit initiatief komt tot stand door actieve medewerking van onder andere de drie noordelijke Provincies, het Adviescollege voor de Markt, de N.V. NOM, zorgpartijen, kennisinstellingen, en innovatieve ondernemers.

Gezien de verwachte grote belangstelling en de relatief beperkte inschrijvings-mogelijkheid is het raadzaam nu al in te tekenen voor dit unieke symposium in Noord-Nederland. De inschrijvingskosten bedragen EUR 100 per deelnemer. Tevens is het beperkt mogelijk uw organisatie te presenteren met een stand.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden bij de initiatiefnemer van dit symposium, Stichting IDEA³, www.idea3.nl

Per post: IDEA³, Zernikepark 12 9747 AN Groningen Per fax: 0512 - 54 52 19
Per E-mail: idea3@planet.nl

De deelnamekosten dienen te worden overgemaakt op bankrekening 45.75.69.506 o.v.v. van uw naam en organisatie.

Stichting IDEA³
Tony van Acquoy 06 - 54 38 13 96
Jos Gerritsen 06 - 53 35 93 69