Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
;
Staatssecretaris Nijs opent Nationaal Mastercongres op 13 maart

Mastercongres schept helderheid in bama-stelsel

Onder studenten bestaat nog veel onduidelijkheid over het huidige masteronderwijs. Op zaterdag 13 maart vindt een nieuw evenement plaats, dat antwoord geeft op de belangrijkste vragen: Het Nationaal Mastercongres in de Amsterdam RAI. Dit congres, dat gelijktijdig met de tweede dag van De Nationale Carrièrebeurs wordt gehouden, is speciaal bestemd voor (bijna) afgestudeerde hbo- en wo-bachelors.

Het Nationaal Mastercongres bestaat uit acht actuele workshops en presentaties. Het congresprogramma is tot stand gekomen onder auspiciën van hoofdredacteur Jeroen Mirck van Memory Magazine, het grootste studentenblad van Nederland. Het programma biedt een overzicht van alle ontwikkelingen op mastergebied, verzorgd door experts van universiteiten, hogescholen, particuliere masterschools en verwante instituten zoals het Nuffic, de Vereniging Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU), de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.
Naast een inhoudelijk programma hebben bezoekers de mogelijkheid kennis te maken met bijna dertig toonaangevende onderwijsinstellingen die zich met een stand presenteren op de bijbehorende beursvloer.

Staatssecretaris Nijs in debat met LSVb
Als paddestoelen schieten nieuwe masteropleidingen uit de grond. Dankzij het versneld ingevoerde bachelor-mastersysteem kunnen studenten kiezen uit steeds meer vervolgstudies, op hun eigen onderwijsinstelling maar ook daarbuiten. Toch is nog lang niet iedereen doordrongen van de kansen die 'bama' biedt. Het Nationaal Mastercongres wil studenten hierover optimaal informeren.
De openingsspreekster is een bama-deskundige bij uitstek: Annette Nijs, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Zij zal ook in debat gaan met LSVb-voorzitter Floris van Eijk en het publiek. De overige zeven congresonderdelen behandelen uiteenlopende thema's, onder de volgende titels: 'Bamastudenten: proefkonijnen of paradepaardjes?', 'De rol van particuliere masterschools' (met bijdragen van o.a. Universiteit Nyenrode en de Rotterdam Business School), 'Levert samenwerking beter onderwijs op?' (over fusies tussen onderwijsinstellingen), 'Topmaster: topstudie of toptarief?', 'Nieuwe studies & Overgangsregelingen', 'Een master als leasebak' (hoe kijken recruiters van Heineken en KPN tegen de nieuwe lichting studenten aan?) en 'Foreign Masters' (studeren in het buitenland).

Grootste carrière-evenement
Het Nationaal Mastercongres vindt gelijktijdig plaats met de tweede dag van De Nationale Carrièrebeurs. Dit grootste carrière-evenement van Nederland wordt inmiddels voor de zevende keer georganiseerd en richt zich op afstudeerders en afgestudeerden van mbo-techniek, hts, hio, heao en econometrische, bedrijfskundige, juridische, technische en informaticafaculteiten aan de universiteit. De toegang is gratis voor de doelgroepen. Ruim honderd bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen geven acte de présence op De Nationale Carrièrebeurs. De beurs, die jaarlijks ruim 10.000 bezoekers trekt, is op 12 en 13 maart geopend van 9.30 tot 18.00 uur.
Zowel Het Nationaal Mastercongres als De Nationale Carrièrebeurs worden georganiseerd door Memory Productions Events, de Amsterdamse specialist op het gebied van carrière-evenementen..

Noot voor de redactie/