Ingezonden persbericht


Persbericht

ARCTISCHE MARKT

RIJKSMUSEUM VOOR VOLKENKUNDE

LEIDEN

zaterdag 13 maart 2004, 11.00 uur -16.00 uur

Op zaterdag 13 maart organiseren belangenorganisatie Arctic Peoples Alert, het Rijksmuseum voor Volkenkunde en antiquariaat Moby Dick een Arctische markt in het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden tijdens de tentoonstelling Groenlandse kleding in de spotlights.

In het museum is een Arctische informatiemarkt waarbij Stichting Arctic Peoples Alert, kunstenaars, verzamelaars van Inuitkunst, boekhandels, maatschappelijke organisaties en reisorganisaties bezoekers op alle fronten over het Hoge Noorden informeren. Daarnaast worden er verschillende Arctische films vertoond.

Ook op het buitenterrein is er de hele dag van alles te zien. Stichting Arctic Life geeft demonstraties met sledehonden, waarbij kinderen zelfs een ritje kunnen maken. En de kanovereniging "Levitas" geeft demonstraties in de Morssingel.

De Arctische markt wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling Groenlandse kleding in de spotlights, die nog tot medio augustus 2004 in het Rijksmuseum voor Volkenkunde te zien is. In de tentoonstelling wordt naar aanleiding van het promotieonderzoek van de conservator Noordpoolgebieden Cunera Buijs wordt aandacht besteed aan veranderingen in kleding en identiteit bij de Inuit van Oost-Groenland.

Arctische Markt, 13 maart 2004

11.00-16.00 uur

Rijksmuseum voor Volkenkunde

Steenstraat 1, postbus 212, 2300 AE Leiden

T 071 5168 800

info@rmv.nl

www.rmv.nl

openingstijden: di tm zo 10-17 uur, ma gesloten.

Entree: 6,50; 3,50; MK gratis; toeslag Kuifje 1,50.



Ingezonden persbericht