Gemeente Enschede

Buurt aan Zet-team trekt de wijken in


Enschede, 08-03-2004

Op zaterdag 13 maart, tussen 13.00 en 16.00 uur maakt het Buurt aan Zet-team een tournee door Velve-Lindenhof, de Laares en de Bothoven. Op deze manier wordt promotie gemaakt voor de derde en laatste stemronde die plaatsvindt in het kader van Buurt aan Zet. Dit project wordt eind 2004 afgesloten en bewoners uit de Buurt aan Zet-wijken krijgen nog één keer de kans een idee in te dienen dat de leefbaarheid in hun buurt vergroot.

Het project Buurt aan Zet is een project voor en door bewoners in de wijken Velve-Lindenhof, Bothoven en Laares. De achterliggende gedachte is dat bewoners meer betrokken worden bij hun eigen leefomgeving en bij het gemeentebestuur. De wijken hebben voor 2004 nog een bedrag ter beschikking van ruim ? 400.000,-.

De bewoners uit de Buurt aan Zet-wijken kunnen ideeën indienen die hun woonomgeving verbeteren. De ideeën moeten de wijk leefbaarder en/of veiliger maken. Ze moeten zich afspelen in een Buurt aan Zet-wijk. Het idee dient vanuit bewoners zelf te komen. Het moet een realistisch idee zijn, er dient draagvlak voor te zijn in de buurt en er moet gezocht worden naar cofinanciering in de vorm van geld, manuren of een wederdienst voor de wijk.

Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat bewoners zelf meehelpen met de uitvoering van de projecten. Dit kan bijvoorbeeld door het vinden van sponsors buiten Buurt aan Zet, daadwerkelijk de schop in de grond te steken bij bijvoorbeeld het plaatsen van bloembakken, het zelf schilderen van de gevraagde hangplek of het onderhouden van een nieuw ingeplante groenstrook.

Het Buurt aan Zet-team deelt aanstaande zaterdag ideeënformulieren uit in de drie Buurt aan Zet-wijken. Bewoners kunnen die tot 2 april 2004 inleveren waarna stemformulieren verspreid zullen worden waarop alle ideeën op een rijtje staan. Op zaterdag 24 april 's middags wordt de uitslag van deze derde en laatste stemronde bekend gemaakt. Dit gebeurt in de Buurt aan Zet-tent die dan op het schoolplein van Freinetschool De Bothoven staat aan de Reudinkstraat. (Dit laatste in tegenstelling tot wat op de ideeënformulieren staat. De locatie is gewijzigd in schoolplein aan de Reudinkstraat).
---

Gepubliceerd op 08-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar