Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
;

Innovatie staat centraal tijdens uniek congres voor jonge ingenieurs

Technisch vuurwerk op Nationaal Ingenieurscongres

Speciaal voor ingenieurs in wording én met werkervaring vindt op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart een uniek nieuw evenement plaats: Het Nationaal Ingenieurscongres. Het is de ideale mogelijkheid voor carrière-oriëntatie en verbreding van vakmatige kennis. Dit inhoudelijke congres wordt gelijktijdig met De Nationale Carrièrebeurs gehouden in de Amsterdam RAI.

Het Nationaal Ingenieurscongres bestaat uit tien actuele, vakinhoudelijke workshops en presentaties, verzorgd door technische professionals. Het congresprogramma - met als thema 'innovatie' - is tot stand gekomen in samenwerking met Erwin van den Brink (hoofdredacteur van vakblad De Ingenieur) en de brancheverenigingen NIRIA en KIVI. Tijdens het congres zal het NIRIA ook bekendmaken wie de winnaar is van de verkiezing van de Ingenieur van het Jaar 2004. Het Nationaal Ingenieurscongres is bestemd voor afstuderende technische studenten aan hbo en unversiteit, maar ook voor ingenieurs met werkervaring. Het congres vindt gelijktijdig plaats met De Nationale Carrièrebeurs, het grootste landelijke carrière-evenement. Hier kunnen de congresbezoekers kennis maken met meer dan 50 topwerkgevers die onder meer op zoek zijn naar ingenieurs.

Opening door Nuna-II

Het programma van Het Nationaal Ingenieurscongres is netjes verdeeld over beide congresdagen. Op vrijdag 12 maart vinden workshops plaats van DHV (over waterbeheer), Ingenieursbureau Amsterdam, Nuon (over Nuna-II, de snelste auto op zonne-energie ter wereld), Electrabel (over techniek in elektriciteitscentrales), TNO (over ruimtevaarttechnologie) en Cap Gemini Ernst & Young. Van dit laatste bedrijf komt niemand minder dan chief technology officer Ron Tolido een presentatie geven over innovaties in software-ontwikkeling. Op zaterdag 13 maart vinden workshops plaats van Stork Fokker AESP (over vliegtuigbouw), Thales, Advanced Lightweight Engineering en Tauw (over ruimtelijke ordening, landschapsbeheer en stedenbouw). Een absolute must voor elke ingenieur is bovendien de officiële opening van De Nationale Carrièrebeurs: die wordt namelijk verricht door het Nuna-II Team. Het is een absolute primeur dat deze snelste zonne-auto ter wereld ook op de beursvloer aanwezig is!

Grootste carrière-evenement
Het Nationaal Ingenieurscongres is een zelfstandig onderdeel van De Nationale Carrièrebeurs. Dit grootste carrière-evenement van Nederland wordt voor de zevende keer georganiseerd en richt zich op afstudeerders en afgestudeerden van mbo-techniek, hts, hio, heao en econometrische, bedrijfskundige, juridische, technische en informaticafaculteiten aan de universiteit. De toegang is gratis voor de doelgroepen. Ruim honderd bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen geven acte de présence op De Nationale Carrièrebeurs. De beurs, die jaarlijks ruim 10.000 bezoekers trekt, is beide dagen geopend van 9.30 tot 18.00 uur.

Noot voor de redactie/