Gemeente Zwolle

Basisschool De Wendakker krijgt keurmerk Brede School

De Wendakker is de derde basisschool in Zwolle die het keurmerk krijgt uitgereikt. Zij heeft zich ontwikkeld tot een Brede School vanuit het zogenaamde verrijkingsprofiel. De brede school wil zich extra profileren op het gebied van kunst, cultuur, sport en beweging.

't Ukkie
De basisschool werkt samen met verschillende organisaties. Naast de basisschool zijn er een kinderdagverblijf, voor- tussen- en naschoolse opvang en een peuterspeelzaal. Deze vormen van opvang worden verzorgd door kinderopvangorganisatie 't Ukkie.
't Ukkie en De Wendakker werken samen aan een gezamenlijk pedagogisch concept op de school, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de voor-, tussen- en naschoolse opvang. Daarnaast worden al een aantal naschoolse activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst, cultuur, sport en beweging. De Wendakker biedt naast deze activiteiten in samenwerking met Icare Jeugdgezondheidszorg cursussen op het gebied van opvoeden en opgroeien van jonge kinderen aan.

www.debredeschoolzwolle.nl
Op 13 maart 2004 lanceert de gemeente Zwolle een site met gemeentelijke informatie voor en over de Brede School. Deze site is te vinden op www.debredeschoolzwolle.nl. De site is voor alle geĂŻnteresseerden in de Brede School.


---