Ingezonden persbericht


HET MYSTERIE VAN JEZUS

CNN DOCUMENTAIRE GEEFT OPVALLENDE NIEUWE INZICHTEN IN HET LEVEN VAN CHRISTUS

'The Mystery of Jesus' wordt uitgezonden op zaterdag 13 maart om 21.00 uur

De nieuwe CNN documentaire 'The Mystery of Jesus' handelt over de vele vragen en mythes rond het leven van Christus. 'The Mystery of Jesus' wordt uitgezonden op een moment dat het leven van Christus meer dan ooit in de belangstelling staat o.a. door de nieuwe Mel Gibson film 'The Passion of Christ' en het boek 'The Da Vinci Code' dat impliceert dat Jezus en Maria Magdalena waren getrouwd. Beide zorgen op dit moment voor veel controversie en debat.

Was Jezus een priester? Een geneesheer? Een onderwijzer? Hoe zou hij eruit gezien hebben? En wat waren de redenen voor zijn dood? Deze originele CNN documentaire biedt feitelijke bewijzen en gangbare theorieën over het leven van deze zeer belangrijke religieuze figuur. De documentaire van een uur, met als centrale verteller acteur Liam Neeson, onderzoekt de historische aspecten van het leven van Jezus en probeert uit te vinden waarom er zo veel mysteries bestaan rond zijn leven.

"Door historische bewijsmateriaal, religieuze werken en forensische data te bundelen, geeft deze documentaire een frisse kijk op de geschiedenis van een man wiens leven en dood al eeuwen worden bediscussieerd" aldus Rena Golden, Senior Vice President CNN International. Zij vervolgt, "CNN Productions heeft een geweldige prestatie geleverd door vele langlopende mysteries rond Jezus te onthullen."

'The Mystery of Jesus' geeft verklaringen over het leven van Jezus met behulp van interviews met experts waaronder geleerden, wetenschappers en doktoren. Religieuze geleerden zoals Dr A.J. Levine van de Vanderbilt University in Tennessee en Dr Claire Pfann van The University of the Holy Land in Jerusalem bespreken de persoonlijke details van Jezus' leven, ondersteund door historische en religieuze teksten. Zij werpen een licht op de jonge jaren van Jezus en geven inzicht in zaken als het bestaan van broers en zussen van Jezus.

Een andere geleerde, Dr Bruce Chilton, beweert zelfs dat de echte geboorteplaats van Jezus niet Betlehem zou zijn geweest, terwijl astronoom Michael Molnar zijn unieke bevindingen toelicht betreffende de geboortedatum van Jezus, die hij heeft gecalculeerd met behulp van techniek en oude astrologische kaarten.Geleerden gaan ook in op wat het preken van Jezus daadwerkelijk betekende in een tijd van politieke onzekerheid onder Romeinse en Joodse heerschappij. Dezelfde academici komen met feitelijke inzichten in andere belangrijke religieuze personen in de omgeving van Jezus, zoals Johannes de Doper en Maria Magdalena, wier reputatie vaak onderwerp is van heftige discussies. En de documentaire geeft verrassende bewijzen over hoe Jezus er daadwerkelijk uitzag, door zijn gezicht te laten namaken door de medisch en forensisch specialist en artiest, Richard Neave.

Daarnaast geeft 'The Mystery of Jesus' een onthullende kijk op de details van de kruisiging van Jezus. De in New York gevestigde medisch inspecteur Dr. Frederick Zugibe beschrijft de gebeurtenis in detail, o.a. hoe lang Jezus echt heeft geleefd aan het kruis en wat de daadwerkelijke medische oorzaak van zijn dood kan zijn geweest.

'The Mystery of Jesus' wordt uitgezonden op zaterdag 13 maart om 21.00 uur en herhaald op zondag 14 maart om 19.00 uur.


---

Voor meer informatie (