Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld Amsterdam

Woonmarkt 2004 bescheiden succes

Zaterdag 13 maart 2004 verrichtte Henk Goettsch om 10.30 uur de officiële opening van de Woonmarkt. Dit jaar werd de markt gehouden in de aula van het Junior Calvijn College.

Het thema Wonen = méér dan een huis bood onderdak aan tal van kramen met informatie over koop en huurwoningen en over alles wat met wonen en leven in het stadsdeel te maken heeft.

De organisatie was in handen van Stichting Eigenwijks, Stichting Turks Onderwijs Centrum (STOC) en stadsdeel Slotervaart. Ondanks een groot informatieaanbod en een gevarieerd, kleurrijk en muzikaal cultureel programma viel het bezoekersaantal - 300 dit jaar tegen 1000 bezoekers in 1999 - tegen.

De culturele omlijsting van de markt was bijzonder geslaagd. Er waren optredens van een salsaband, een Turkse volksdansgroep, een Indiase dansgroep en line dance groep; accordeonisten en de muziekvereniging Amsterdam lieten ruimschoots van zich horen.

Rond lunchtijd startte het discussieprogramma Rondom (T)IEN. In het forum zaten 20 deskundige bewoners, bestuurders, denkers en doeners. Zij werden door Ineke Teijmant voorzichtig aan de tand werden gevoeld. De discussie werd ingeleid door Fred Martin met een korte geschiedenis van het ontstaan van de westelijke tuinsteden.

Het Tuinstadtheater besloot de Woonmarkt met de voorstelling Van West Weg, een kritisch voorstelling over onder andere stedelijke vernieuwing.

Woonmarkt 2004 Woonmarkt 2004 Woonmarkt 2004

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 16 maart 2004 ^