D66

Jonge Democraten starten eigen Innovatieplatform

Democraten 66

Jonge Democraten


13-03-2004 - De Jonge Democraten hebben tijdens het partijcongres van D66 aangekondigd te komen tot de oprichting van een Jongeren Innovatieplatform. Doel van het platform is om met jongeren met diverse achtergronden mee te denken over en tot praktische voorstellen te komen voor de richting van de Nederlandse kenniseconomie. Ook zal het Innovatieplatform van de Nederlandse regering nauwgezet gevolgd worden.

Bij monde van JD-voorzitter Vincent Verkoelen sloot de aan D66 gelieerde politieke jongerenorganisatie zich overigens aan bij de bestaande kritiek op het Innovatie-platform van de regering. In zijn speech voor het D66 partijcongres memoreerde Verkoelen dat innovatie niet alleen draait om wetenschappelijk onderzoek, maar veel breder gezien moet worden. Innovatie is breder dan alleen maar wetenschappelijk onderzoek. Innovatie gaat ook over het toepassen van die kennis, het leggen van dwarsverbanden tussen universiteiten, hogescholen, MKB en de Nederlandse innovatieve bedrijven.

Naast het thema van de kenniseconomie ging de JD-voorzitter ook in op de discussie rondom partijvernieuwing. Daarbij gaf Vincent Verkoelen aan dat in zijn ogen niet partijvernieuwing, maar bovenal partijstelselvernieuwing noodzakelijk is. Waarom voeren alle partijen eigenlijk geen campagne onder de naam van hun betreffende fractie in het Europees Parlement? In ons geval de Europees Liberaal Democraten. Het is mijn overtuiging dat op deze manier het voor de Europese burger veel duidelijker gaat worden, waar ze op stemmen. () Wellicht moeten we zelfs een stap verder gaan. Waarom wordt de Europees Liberaal Democraten, geen echte pan-Europese partij? Waarbij de huidige landelijke partijen tot een landsafdeling van die partij worden. In Nederland zal dit een liberale stroming tot gevolg hebben.