Ingezonden persbericht

Nieuwe internetveiling voor moderne kunst

GRONINGEN, 20040311 -- Galerie Ann's Art in Groningen start op zaterdag 13 maart a.s. de eerste Nederlandse veiling voor moderne kunst op internet. De veiling is te vinden onder www.kunst-veiling.nl. De website biedt gebruikers de mogelijkheid online schilderijen, werken op papier en beelden te kopen. Jaarlijks worden vier veilingen gehouden met een looptijd van twee weken. Per veiling zullen circa tweehonderd kavels aanwezig zijn.


Kunst-veiling.nl gebruikt voor de veiling een geautomatiseerd systeem dat voor de bezoeker erg eenvoudig is: na inloggen kan de potentiële koper bieden op één of meerdere kunstwerken. Bij acceptatie krijgt de koper een mail dat hij een bod heeft uitgebracht. Wordt de koper overboden dan krijgt hij hiervan ook weer een bericht. Degene die aan het eind van de veiling (hamerslag) het hoogste bod heeft uitgebracht krijgt het kunstwerk toegewezen. Na de veiling krijgt de koper automatisch per mail zijn/haar factuur toegezonden.

De veilingsite richt zich - in aansluiting op de collectie van Ann's Art -op moderne kunst. Daarbinnen is gekozen voor een breed spectrum aan kunstwerken: er is zowel figuratief als abstract werk te koop, door gerenommeerde kunstenaars als Pieter Pander, Harrie Gerritz, Fons Bemelmans, Klaas Gubbels, Annemiek Vos en Peter Meijer. De prijzen lopen uiteen van ¤ 20 tot ¤ 8.500.

Kunst-veiling.nl is de eerste professionele internetveiling in Nederland die zich in het geheel richt op moderne kunst. Zij onderscheidt zich ook van andere veilingen doordat er een mogelijkheid bestaat gekochte kunstwerken te retourneren (boven ¤ 1.000). Het transport van de kunstwerken wordt voor de koper geregeld.

Aanleiding voor de internetveiling is de groeiende vraag naar kunst door particulieren. Een trend die Ann's Art waarneemt is dat onder hen ook steeds meer jonge mensen oog krijgen voor de waarde van moderne kunst. Voor de inrichting van hun huis of kantoorruimte, maar ook als investering. Nu steeds meer mensen hun inkopen via het internet doen, kan een veiling van moderne schilderijen en beelden via het web in die groeiende behoefte voorzien. De eerste veiling loopt tot 30 maart.




Ingezonden persbericht