Gemeente Heerlen

b e r i c h t

r
i
c
h
t

breng speelgoed, schoolspullen, dekens.

Gemeente Heerlen roept op: steun Marokko

Op 24 februari heeft een flinke aardbeving het kustgebied van Marokko getroffen. Nu, enkele weken later, staan mensen nog steeds op straat, hebben nog steeds geen dekens om te slapen, scholen zijn alles kwijt. Twee Heerlense politieagenten en vele jongeren van Marokkaanse afkomst zijn dan ook hard bezig met de inzamelactie voor de vele slachtoffers in het gebied. Er zijn al veel hulpgoederen verzameld, maar nog lang niet genoeg. We roepen iedereen op speelgoed en schoolspullen als stiften, potloden en schriften, maar ook dekens, luchtbedden, kussens, zeilen en tenten te brengen naar de inzamelplaatsen. Help Marokko!

De Marokkaanse jongeren spelen een centrale rol in de actie. Ze zijn vele instellingen, scholen en bedrijven langs geweest om geld en spullen in te zamelen. Ze staan persoonlijk op de inzamelplaatsen, pakken de goederen in en maken ze klaar voor transport. Verder organiseren ze onder andere een voetbaltoernooi, waarvan de opbrengst van drank en etenswaren ten gunste van de actie komt. De gemeente Heerlen betaalt de kosten van vier jongeren die de goederen persoonlijk gaan afleveren en zorgt voor het transport naar Marokko. Vervoersbedrijf Langen uit Geleen stelt hiervoor een vrachtwagen ter beschikking.

Met deze actie willen we het dorpje Ait Kamara steunen. Er is bewust gekozen voor zo'n klein dorpje, omdat je met name daar veel kunt betekenen. En het is ook belangrijk de spullen rechtstreeks bij de mensen af te leveren, zonder tussenpersonen. We kunnen hiermee verzekeren dat alles op de juiste plek terechtkomt. De gemeente roept dan ook iedereen op, zoveel mogelijk genoemde spullen -natuurlijk alleen in goede staat- naar de inzamelplaatsen te brengen.

Inzamelplaatsen

Goederen kunnen ingeleverd worden bij de opslagplaats aan de Spoorsingel 44 in Heerlen (schuin tegenover het busstation) en bij MFC Gebrook aan de Prinsenstraat 12 in Hoensbroek. U kunt daar elke dag terecht van 12.00 tot 20.00 uur. Lever de spullen voor 25 maart in, want eind maart vertrekt de vrachtauto naar het getroffen gebied.