Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciebestuurder staat model voor beeldende kunst

9-3-2004
De Culturele Zondag van 14 maart a.s. in Utrecht staat in het teken van La Belle France. Eén van de publiekstrekkers is beeldend kunstenaar Peter Klashorst die twee workshops begeleidt, waarin deelnemers kunnen kennismaken met portretschilderen. Als model hiervoor gebruikt hij o.a. Jan van Bergen, gedeputeerde cultuur van de provincie Utrecht. De tuin van de Kunstuitleen Utrecht wordt voor deze bijzondere gelegenheid omgetoverd tot het bekende artistieke plein Montmartre in Parijs.
'Montmartre, kruip in de huid van ...'
Onder de titel ''Montmartre, kruip in de huid van " maakt Peter Klashorst op 14 maart deelnemers aan de workshop wegwijs in de kunst van het portretschilderen. Klashorst (1957) verwierf na zijn afstuderen in 1981 aan de Amsterdamse Rietveldacademie snel bekendheid. Als mede-initiator van het kunstenaarscollectief 'After Nature' gaf hij een impuls aan de Nederlandse kunstgeschiedenis en won diverse prijzen. Klashorst verzorgt regelmatig cursussen voor het brede publiek en werkte mee aan een serie over portretschilderkunst van TELEAC.

Aanmelden voor workshops
Gedeputeerde Jan van Bergen staat model tijdens de cursus voor volwassenen die wordt gehouden van 12.30 - 14.00 uur. Tijdens de daaropvolgende sessie van 14.30-16.00 uur is Annie Brouwer-Korf, burgemeester gemeente Utrecht, het model van Peter Klashorst. Het bezoekadres van de Kunstuitleen Utrecht is Maliebaan 42. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 030 - 286 5066. Kosten voor deelname zijn 4,- per persoon.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl