Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-03-2004

Televisie
STUDIO REM
Uitzending zondag 14 maart
Nederland 2 ­ 23.28 uur

JAAP JONGBLOED EN BOB KROON TE GAST OP REM-EILAND

In het TROS-programma STUDIO REM van zondag 14 maart ontvangen Wibo van de Linde en Harmen Roeland op het REM-eiland in de Noordzee TROS-journalisten Jaap Jongbloed en Bob Kroon.

Met hen wordt onder meer gesproken over de veranderingen in de journalistiek, zowel inhoudelijk als technisch. Ook maken Kroon en Jongbloed duidelijk waar zij zich zorgen over maken in de huidige maatschappij.

Charlie Chaplin, president Soeharto van Indonesië en VN-baas Kofi Annan werden door Bob Kroon geïnterviewd. Voorbeelden van de vele beroemdheden die correspondent Bob Kroon sinds 1945 heeft ontmoet. De journalist is, zelfs nu hij bijna 80 jaar is, nog steeds volop actief als verslaggever. Vanuit zijn woonplaats Geneve reist Kroon van nieuwsgebeurtenis naar nieuwsgebeurtenis. Voor de TROS-televisie heeft hij jarenlang bijdragen geleverd aan TROS AKTUA.

Jaap Jongbloed behoort tot de gezichtsbepalende presentatoren van de TROS. Hij presenteert de populaire programma's VERMIST en TWEE VANDAAG. Jongbloed is zijn televisiecarrière begonnen bij TROS AKTUA. Ook heeft hij tal van documentaires en specials gemaakt voor de TROS. Onder meer over Afgaanse vluchtelingen, de ramp met de veerboot Herald of Free Enterprise en Saoedie-Arabië.

Op zondag 21 maart zijn Pieter Winsemius en Martin Gaus te gast bij STUDIO REM.