Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STUDIO NMO

Tsjetsjenië & de Russische presidentsverkiezingen

14 maart zijn de Russische presidentsverkiezingen. Huidige president Poetin heeft verreweg de beste papieren in huis voor een tweede termijn. Zijn opponenten schitteren door afwezigheid, soms letterlijk.Zo stil als het is rond Poetins tegenstanders, zo stil is het ook rond een van de belangrijkste thema s van de vorige campagne: Tsjetsjenië.

Studio NMO is vanavond geheel gewijd aan Tsjetsjenië. In het licht van de Russische presidentsverkiezingen kijken we naar het sluimerende verloop van de oorlog en bespreken we de positie van de Tsjetsjenen in Nederland en in Rusland. Bijna niemand lijkt zich te bekommeren om het lot van de Tsjetjsenen en ook Nederland heeft ondertussen besloten dat de Tsjetsjeense vluchtelingen weer veilig terug kunnen keren. Naar Rusland wel te verstaan.

Gasten Egbert Wesselink van Pax Christi, Ruslanddeskundige Bas van der Plas en Edmar Abdul Wajev van de vereniging van Tsjetsjenen in Nederland bespreken de problemen in het Tsjetsjenië en de verkiezingen in Rusland. Correspondent Peter d Hamecourt geeft vanuit Moskou commentaar.