Vlaamse overheid

Naar aanleiding van de tweede editie van de Dag van de Technologie op zondag 14 maart 2004 reikten Vlaams minister-president Bart Somers en Vlaams minister van Wetenschappen en Technologische Innovatie Dirk Van Mechelen op woensdag 10 maart 2004 de Innovatieprijs van de Vlaamse regering uit aan de firma Verhaert uit Kruibeke.

Verhaert heeft in Europa een positie weten uit te bouwen als specialist in de ontwikkeling en bouw van instrumentatie en laboratoria voor vloeistofonderzoek in de gewichtloosheid en kleine autonome satellieten voor aardobservatie en technologiedemonstratie.

De deelnemers aan de Dag van de Technologie werden beoordeeld op onder meer de succesvolle innovatieve kracht van het bedrijf, zowel wat de bedrijfs- als de productinnovatie betreft, hun brede uitstraling naar derden, de maatschappelijke betekenis en de wijze waarop de technologie getoond en geduid wordt aan het grote publiek.

De jury, voorgezeten door dr. Annie Van Broekhoven, lid van de Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid, bestond verder uit de professoren Jean-Pierre De Grève (Vrije Universiteit Brussel), Bart De Moor (Katholieke Universiteit Leuven), Paul Lagasse, (Universiteit Gent), Jozef Van Landuyt (Universiteit Antwerpen) en de heren Paul Zeeuwts (directievoorzitter IWT), Jan Vanhellemont (Vlaams onderzoeksattaché administratie Wetenschap en Innovatie), Eric Vermeylen (directeur Voka- kenniscentrum), Rik Jaeken (voorzitter UNIZO) en Erik Jacquemyn (gedelegeerd bestuurder Technopolis).



Vlaamse overheid