Gemeente Leiden

Takkenhuttenbouwdag

Publicatiedatum: 12 maart 2004

Veel kinderen vinden het erg leuk om takkenhutten te bouwen. Er zijn echter maar weinig plekken waar dit is toegestaan. In het polderpark Cronesteyn is een weitje achter bezoekerscentrum 't Reigersbos waar wél naar hartelust gebouwd mag worden. Op zondag 14 maart van 14.00 tot 15.30 uur liggen daar weer wilgentakken klaar.

NATUUR- EN MILIEUEDUCATIE Op de huttenbouwdag is maar beperkte begeleiding aanwezig. Daarom moeten alle bouwers hun eigen begeleider meebrengen om mee te helpen en op de veiligheid te letten. Er zijn enkele zaagjes en snoeischaren aanwezig, maar u kunt ook eigen gereedschap meebrengen. Bij voldoende toezicht van volwassenen kan er ook na deze middag gespeeld en gebouwd worden op de huttenbouwplek. Deze activiteit wordt georganiseerd door de afdeling Natuur- en milieueducatie samen met vrijwilligers van het Reigersbos.

Naar hartelust hutten bouwen in polderpark Cronesteyn

Naar hartelust hutten bouwen in polderpark Cronesteyn

De hutten die zondag gebouwd worden, blijven een tijdje staan om in te spelen. Buurthuis Matilo komt hier weer een zomervakantieweek houden en ook enkele scholen hebben het hutten bouwen in een dagje natuurverkenning opgenomen.

Meer informatie

Het bezoekerscentrum ligt middenin het polderpark Cronesteyn, schuin achter de waterspeelplaats. Openingstijden: elke zondag van 14.00 tot 16.00 uur en op werkdagen als de beheerder aanwezig is.

Tot en met eind maart is in het bezoekerscentrum de tentoonstelling 'Van IJstijd tot Hoge Snelheidslijn' te zien. Ook hangen er koeienschilderijen van Frank Kappé. In 't Reigersbos kunt u natuurlijk ook terecht voor koffie, thee en limonade en voor informatie over het park en de georganiseerde activiteiten.

Het Reigersbos is alleen per voet of fiets te bereiken vanuit het fietspad langs het Kanaal en het Polderpad. Autos moeten geparkeerd worden in de omgeving van de voet/fietsersbrug over het Kanaal of bij de volkstuinen aan de Vrouwenweg.

Deze pagina is gewijzigd op 12-03-2004