Philips Symfonie Orkest


Persbericht

maart '04

Gratis Familieconcert met jonge solisten en muziek voor jong & oud!

Ook dit jaar geeft het Philips Symfonie Orkest zijn traditionele familieconcert in het Auditorium van de TUE te Eindhoven. Het concert vindt plaats op zondag 14 maart om 12:00 en is gratis toegankelijk. Er zullen twee wel heel jonge solisten optreden: Cellist Marc van den Munckhof en Trompettist Floris Onstwedder. Alle orkestsecties van het orkest zullen zich in Britten's "Young persons guide to the orchestra" presenteren aan het publiek. Voorwaar een aanrader voor jong en oud die van muziek houdt of daar wat meer van wil horen en zien.

De nu 11 jarige Floris Onstwedder heeft het trompetspel al heel jong van zijn opa opgepikt. Op 5-jarige leeftijd speelde hij al maar sinds zijn achtste jaar is hij zeer druk bezig het weerbarstige instrument zich eigen te maken. Hij heeft nu al les op het conservatorium van Amsterdam. Hij soleerde al met het Zeeuws Orkest, de Philips Harmonie en met een strijkensemble met het trompetconcert van Clarke op piccolotrompet. Hier zal hij Goedicke's virtuoze Concertetude ten gehoor brengen.

Marc van den Muckhof, 15 jaar, speelt al cello vanaf zijn vierde jaar. Op zijn dertiende won Marc de eerste prijs op het Jong Talenten Concours van het conservatorium te Tilburg, waarbij hij een beurs kreeg toegewezen. Sindsdien treedt Marc ook steeds vaker solistisch op in het openbaar, onder andere met het celloconcert van Gulda, werk van Gershwin en Kol Nidrei van Max Bruch

Verder staan op het programma de de swingende Cuban Overture van Gershwin en elke sectie in het orkest komt aan bod in Britten's "Young persons guide to the orchestra". Het fantastische "Romeo & Julia" van Prokovjeff besluit het concert.

En de toegang is gratis.. Waar vindt u dat nog in deze tijd.

Britten - Young person's guide to the orchestra
Saint-Saëns - Allegro Appassionato voor Cello & orkest

Goedicke - Concertetude voor Trompet & orkest

Gershwin - Cuban Overture
Prokovjef - suite uit Romeo & Julia

Philips Symfonie Orkest o.l.v. Jules van Hessen

Zondag 14 maart, aanvang 12:00
Technische Universiteit Eindhoven, Auditoriumgebouw, Den Dolech 2 te Eindhoven toegang GRATIS